Finlands studerandekårers förbund – SAMOK

SAMOK är yrkeshögskolestuderandes självständiga, landsomfattande, oberoende intressebevaknings- och serviceorganisation. SAMOK för fram studerandes intressen och synpunkter till statsförvaltningen och andra samarbetspartner samt ordnar olika tjänster, erbjudanden, informationsmaterial och utbildningstillfällen åt de studerande. Studerandekårer som ingår i SAMOK har sammanlagt cirka 65 500 medlemmar och dom representerar över 140 000 yh-studerande.

Aktuellt

SAMOK, FSF och Väestöliitto: Försörjartillägg skulle hjälpa studentfamiljer

Pressmeddelande // 13.3.2017

0

"De nedskärningar i studiestödet som träder i kraft i augusti försämrar märkbart möjligheterna att studera på heltid, särskilt för studerande med barn. Genom att instifta ett försörjartillägg på 100 euro som är kopplat till studiestödet kunde regeringen kompensera de negativa konsekvenser som nedskärningarna i studiestödet har för studerande med barn”, konstaterar SAMOKs ordförande Anni Koivisto.

Läs mera

SAMOK söker koordinator för internationella ärenden

Pressmeddelande // 8.3.2017

0

SAMOK söker en internationell koordinator för vårt intressebevakningsteam. Anställningen är på deltid. Sänd din fria ansökan samt CV under rubriken “kv-koordinaattori” till adressen rekrytointi@samok.fi före måndag 20.3 klockan 8.00.

Läs mera

SAMOK och FSF: Högskolestuderandena kämpar med psykisk ohälsa, ökande utmattning – vi måste reagera på de alarmerande siffrorna!

Ställningstaganden och kommentarer // 13.2.2017

0

Psykisk ohälsa bland studerande ökat drastiskt visar den färska Högskolestuderandes hälsoundersökning. Upp till en tredjedel av studerandena lider av psykiska problem. Ekonomiska problem och studiebelastning är viktiga orsaker till det. SAMOK och FSF kräver breda satsningar på stödtjänster för studerande.

Läs mera

SAMOK jublar: YH-studerande får äntligen tillgång till SHVS tjänster!

Ställningstaganden och kommentarer // 21.12.2016

0

SAMOK tackar regeringen för dess beslut att ge även yrkeshögskolestuderande tillgång till Studenternas hälsovårdsstiftelses (SHVS) tjänster!

Läs mera

SAMOK söker föreningssamordnare!

Pressmeddelande // 2.12.2016

0

Sänd din fria ansökan samt CV under rubriken “järjestösuunnittelija” till adressen rekrytointi@samok.fi före onsdag 14.12 klockan 8.00.

Läs mera

Anni Koivisto ordförande för SAMOK 2017

Pressmeddelande // 18.11.2016

0

Anni Koivisto (25), från studerandekåren VAMOK vid Vaasan ammattikorkeakoulu, har valts till ordförande för Finlands studerandekårers förbund – SAMOK för år 2017. Koivisto studerar till socionom och har i år varit styrelseordförande för studerandekåren VAMOK.

Läs mera