PODCAST

EU kiinnostaa

Suomen opiskelijakuntien liitto – SAMOK ry:n neliosainen Ulkoministeriön Eurooppa-tiedotuksen rahoittama EU-aiheinen podcast-sarja. Jaksoissa kuullaan mm. komissaari Jutta Urpilaista, europarlamentaarikko Alviina Alametsää ja europarlamentaarikko Henna Virkkusta.

EU ja ihmisoikeudet

SAMOKin neliosaisen EU kiinnostaa -podcastin ensimmäisen jakson teemana on ihmisoikeudet ja oikeusvaltiokehitys EU:ssa. Juontajana toimii SAMOKin Eurooppapolitiikan asiantuntija Roosa Veijola ja studiossa vieraina europarlamentaarikko Alviina Alametsä, Allianssin hallituksen jäsen Hanna Kivimäki ja Suomen opiskelijakuntien liitto SAMOKin hallituksen jäsen Alex Palm. Alussa kuulemme myös tervehdyksen komissaari Jutta Urpilaiselta.
EU KiinnostaaEU ja ihmisoikeudet

EU ja nuoret

EU kiinnostaa podcastin toisen jakson teemana on nuorten ja opiskelijoiden EU. Juontajana toimii SAMOKin Eurooppapolitiikan asiantuntija Roosa Veijola, ja studiossa on vieraana Suomen opiskelijakuntien liitto SAMOKin hallituksen jäsen Miisa Tervala ja Suomen ylioppilaskuntien liitto SYL:n hallituksen jäsen Konsta Kouzmichev. Jakson toisessa osuudessa mukaan liittyy myös opetusneuvos Kaisu Piiroinen, joka työskentelee Opetus- ja kulttuuriministeriössä korkeakoulupolitiikan sekä esimerkiksi EU:n Erasmus+ -ohjelman parissa.
EU KiinnostaaEU ja nuoret

EU ja koronasta elpyminen

EU kiinnostaa -podcastin kolmannessa jaksossa teemana on EU:n elpyminen koronapandemiasta – ja koulutuksen rooli tässä elpymisessä. Juontajana tuttuun tapaan SAMOKin Eurooppapolitiikan asiantuntija Roosa Veijola, ja studiossa vieraina europarlamentaarikko Henna Virkkunen, Euroopan alueiden komitean jäsen ja Rovaniemen kaupunginvaltuutettu Mikkel Näkkäläjärvi ja Suomen opiskelijakuntien liitto SAMOKin hallituksen jäsen Alex Palm. Tervetuloa mukaan!
EU KiinnostaaEU ja koronasta elpyminen

EU:n globaali rooli koulutuksessa

EU kiinnostaa -podcastin viimeisessä jaksossa teemana on EU:n globaali rooli koulutukseen suunnatussa kehitysyhteistyössä. Juontajana toimii Roosa Veijola, ja studiossa meillä on vieraina komissaari Jutta Urpilaisen kabinetin jäsen ja viestinnän neuvonantaja Arto Virtanen ja Pelastakaa Lapset ry:n vaikuttamistyön asiantuntija Emmi Pakkala.
EU KiinnostaaEU:n globaali rooli koulutuksessa

Eurooppalainen koulutusalue – mikä EEA?

Mitä eurooppalainen koulutusalue tarkoittaa, miten se vaikuttaa opiskelijoihin ja ovatko sen tavoitteet saavutettavia? EU kiinnostaa -podcastin studion juontajina SAMOKin eurooppapolitiikan asiantuntija Roosa Veijola ja hallituksen jäsen Erica Alaluusua sekä vieraana Eurooppanuorten varapuheenjohtaja Milla Ristikangas.
EU Kiinnostaa 2. kausiEurooppalainen koulutusalue - mikä EEA?

Hiekkamyrsky ja taloushuolia – miten nuoret saadaan liikkuvuusjaksoille?

Vuonna 2018 vaihtoon lähtevien ammattikorkeakouluopiskelijoiden määrä oli alhaisin kymmeneen vuoteen, eikä määrä sittemmin ole enää noussut. Miten nuoret saataisiin hankkimaan kansainvälistä osaamista ja osallistumaan liikkuvuusjaksoille ja miten EU pyrkii edistämään niille osallistumista?
EU Kiinnostaa 2. kausiHiekkamyrsky ja taloushuolia - miten nuoret saadaan liikkuvuusjaksoille?

Eurooppalaiset korkeakouluverkostot

Vuonna 2019 neljä suomalaista korkeakoulua liittyi eurooppalaiseen korkeakouluverkostoon. Vuonna 2022 suomalaisia korkeakouluja on mukana jo 14 eri verkostossa. Mitä nämä verkostot ovat, miten ne hyödyttävät opiskelijaa ja mikä niiden rooli on eurooppalaisen koulutusalueen luomisessa? Studiossa juontajina SAMOKin eurooppapolitiikan asiantuntija Roosa Veijola ja hallituksen jäsen Erica Alaluusua sekä vieraina kahden korkeakouluverkoston opiskelijaedustajat Milla Räty ja Miili Mähönen.
EU Kiinnostaa 2. kausiEurooppalaiset korkeakouluverkostot

Opiskelijaliike Euroopassa

Miten opiskelijaliike vaikuttaa Euroopassa ja miten opiskelijaliike on muuttunut vuosien varrella?
Studiossa juontajina eurooppapolitiikan asiantuntija Roosa Veijola ja hallituksen jäsen Ida Flemmich sekä vieraana SAMOKin ja European Students’ Unionin alumni Elin Blomqvist-Valtonen.
EU Kiinnostaa 2. kausiOpiskelijaliike Euroopassa

EU:n digitaalinen siirtymä opiskelijan silmin

Teknologian kehittämisellä ja uusilla teknologiaratkaisulla voidaan paitsi torjua ilmastonmuutosta ja toteuttaa vihreää siirtymää, myös luoda taloudellista ja kestävää kasvua. Mitä tämä tarkoittaa opiskelijoille?

Studiossa keskustelemassa SAMOKin eurooppapolitiikan asiantuntija Roosa Veijola, hallituksen jäsen Ida Flemmich sekä vieraina sairaanhoitajaopiskelija Joonas Keränen ja liiketalouden opiskelija Helena Lampinen.

EU Kiinnostaa 2. kausiEU:n digitaalinen siirtymä opiskelijan silmin

EU, ilmastonmuutos ja nuoret

Mitä EU tekee ilmastonmuutoksen hidastamiseksi ja miten ilmastoasenteet ovat näkyneet EUssa? Studiossa vieraana Allianssin ilmastodelegaatti Akseli Rouvari sekä juontajina eurooppapolitiikan asiantuntija Roosa Veijolav sekä hallituksen jäsen Ida Flemmich.
EU Kiinnostaa 2. kausiEU, ilmastonmuutos ja nuoret

Korkeakoulut kestävän kehityksen tukena

Mitä on kestävä kehitys ja mitä korkeakoulut voivat tehdä sen edistämiseksi? Entä miten kestävä kehitys nivoutuu osaksi EU:ta?

Studiossa vieraina Hämeen ammattikorkeakoulussa ympäristösuunnittelijaksi opiskeleva Noora Leijo sekä Seinäjoen ammattikorkeakoulun kestävä kehitys -ryhmän vetäjä, kulttuurituotannon lehtori Jussi Kareinen. Juontajina SAMOKin eurooppapolitiikan asiantuntija Roosa Veijola ja hallituksen jäsen Ida Flemmich.

EU Kiinnostaa 2. kausiKorkeakoulut kestävän kehityksen tukena

EU-spesiaali: Opiskelijat kysyy, meppi vastaa

EU kiinnostaa -podcastin toisen tuotantokauden viimeisessä jaksossa opiskelijat kysyvät ja europarlamentaarikko Nils Torvalds (RKP) vastaa!
Studiossa opiskelijoiden kysymyksiä välittämässä SAMOKin eurooppapolitiikan asiantuntija Roosa Veijola ja hallituksen jäsen Erica Alaluusua.
EU Kiinnostaa 2. kausiEU-spesiaali: Opiskelijat kysyy, meppi vastaa