20.03.2019 | Tiedotteet

Kaikki ehdokkaat yksimielisiä korkeakouluopiskelijoiden vaalipaneelissa: korkeakouluille luvattiin lisää rahoitusta

Korkeakouluopiskelijoiden järjestämä Oodi koulutukselle -vaalipaneeli kokosi perjantaina 15.3. eduskuntavaaliehdokkaat keskustelemaan Suomen ylioppilaskuntien liiton (SYL) ja Suomen opiskelijakuntien liitto – SAMOKin eduskuntavaalitavoitteista.

Opiskelijat tenttasivat panelisteja koulutukseen, toimeentuloon, ilmastoon ja opiskelijoiden mielenterveyteen liittyvistä aiheista.

Panelisteina olivat:
Tiina Ahva, Sininen tulevaisuus
Sari Multala, Kansallinen Kokoomus
Ville Niinistö, Vihreät
Mikaela Nylander, Ruotsalainen Kansanpuolue
Tuomo Puumala, Suomen Keskusta
Aleksi Sarasmaa, Suomen Kristillisdemokraatit
Hanna Sarkkinen, Vasemmistoliitto
Sami Savio, Perussuomalaiset
Pilvi Torsti, Suomen Sosialidemokraattinen Puolue

Panelistit olivat yksimielisiä siitä, että korkeakoulujen rahoitusta on lisättävä, sekä siitä, että korkeakoulujen rahoituksessa tulee jatkossa olla vuotuinen indeksikorotus. Kaikkien panelistien mielestä opiskelijat tulisi ottaa mukaan sosiaaliturvan uudistukseen.

Lisäksi opiskelijoiden mielenterveyteen panostamisesta ja terapiatakuusta käytiin ilahduttavan laajaa keskustelua. Kaikki koolla olleet ehdokkaat olivat alle 29-vuotiaille tarjottavan maksuttoman psykoterapiakokeilun kannalla. Panelistien mielestä pikainen pääsy mielenterveyspalveluihin on taattava ensi hallituskaudella.

Mukaan kampanjaan

SAMOK ja SYL käynnistivät tapahtuman yhteydessä vaalien alla toimivan #SUNratkaisu-kampanjan. Kampanjassa kerätään ehdokkaiden, opiskelijoiden ja asiantuntijoiden ratkaisuja vaaliteemoihin liittyen.

Näin osallistut kampanjaan:
1) Lataa www.koulutustaprkl.fi -sivulta valkopohjainen ratkaisukuva ja julkaise kuva omalla ratkaisullasi täydennettynä sosiaalisessa mediassa tunnisteilla #SUNratkaisu ja #koulutustaprkl
2) Tulosta A4-kokoinen ratkaisukyltti ja ota itsestäsi kuva kyltin ja sille kirjoittamasi ratkaisun kanssa. Jaa kuva sosiaalisessa mediassa tunnisteilla #SUNratkaisu ja #koulutustaprkl
3) Voit myös haastaa ehdokkaita antamaan omat ratkaisunsa sosiaalisessa mediassa, käytä tuolloinkin tunnistetta #SUNratkaisu ja #koulutustaprkl