SAMOK etsii koulutuspolitiikan asiantuntijaa!

Oletko sinä hakemamme koulutuspolitiikan asiantuntija?

Haluatko olla kehittämässä ammattikorkeakoulutusta ja sen opiskelijalähtöisyyttä yhdessä tiiviin työporukan kanssa? Kiinnostavatko koulutuksen laatu, rakenteet ja rahoitus? Kaipaatko työpaikkaa jossa kasvaa asiantuntijana, seurata poliittista päätöksentekoa näköalapaikalta ja tukea vuosittain vaihtuvaa hallitusta?  Jos vastasit näihin kyllä, saatat olla hakemamme henkilö!

Tehtävässä menestyminen edellyttää

 • Korkeakouluopintoja
 • Ymmärrystä yhteiskunnasta, vaikuttamisesta ja korkeakoulutuksen rakenteista
 • Kykyä toimia itsenäisesti ja johtaa omaa työtä
 • Hyviä suomen suullisia ja kirjallisia viestintätaitoja; kykyä esiintyä, valmistella erilaisia asiakirjoja ja tuoda esiin omia ja työnantajan näkemyksiä
 • Kykyä ottaa haltuun nopeasti laajojakin asiakokonaisuuksia
 • Taitoa ja halua verkostoitua ja tulla toimeen monenlaisten ihmisten kanssa
 • Taitoa ja halua viestiä omasta työstä niin toimiston sisäisesti kuin esimerkiksi opiskelijakunnille

Arvostamme lisäksi

 • Ruotsin ja englannin suullisia ja kirjallisia viestintätaitoja
 • Kokemusta opiskelijakuntatoiminnasta tai muusta (opiskelija)järjestötoiminnasta
 • Ammattikorkeakouluopintoja
 • Kokemusta kouluttamisesta, fasilitoinnista ja osallistavien prosessien johtamisesta

Tehtävään kuuluu osallistumista erilaisten työryhmien toimintaan, lausuntojen, taustapaperien ja kantaa ottavien tekstien laatimista, vaikuttamisen suunnittelua ja toteuttamista, tapaamisia ja yhteydenpitoa sidosryhmien ja päättäjien kanssa, työskentelyä hallituksen jäsenten tukena, opiskelijakuntatoimijoiden kouluttamista sekä opiskelijakuntien työn tukemista. 

Millainen sinä olet?

Etsimämme henkilö on intohimoinen paremman koulutuksen puolestapuhuja, joka arvostaa opiskelijalähtöistä toimintaa ja on valmis ottamaan haltuun myös koulutuspolitiikan ulkoisia vastuualueita oman kiinnostuksen ja kulloistenkin tarpeiden mukaan. 

Sisälläsi uinuu ärhäkkä lobbari: olet valmis hyppäämään asiantuntijan saappaisiin ja vakuuttamaan päättäjät meidän ratkaisuistamme. Superihminen sinun ei kuitenkaan tarvitse olla, sillä tarjoamme ympäristön jossa voit kasvaa ja kehittyä.

Hallitset sujuvasti suuriakin  kokonaisuuksia ja sinulla on hyvät viestintätaidot. Pystyt nostamaan asioita keskusteluun organisaation sisällä, jäsenistön keskuudessa, ja ulkoisesti.

SAMOKista

Teemme päivittäistä työtämme jokaisen suomalaisen ammattikorkeakouluopiskelijan paremman huomisen eteen. Meillä on 23 jäsenopiskelijakuntaa ammattikorkeakouluissa. Rento ja tiivis työyhteisömme koostuu kuuden hengen henkilöstöstä ja viidestä täysipäiväisestä hallituksen jäsenestä. Yhdessä tekeminen on tämän työn suola, mutta toimimme myös itsenäisesti omilla tahoillamme. Työ sisältää ajoittain hektisiä hetkiä ja silloin tällöin myös ilta- ja viikonlopputöitä.

Tarjoamme 

 • Täysiaikaista (37,5h / vko), vakituista työsuhdetta opiskelijapolitiikan näköalapaikalla
 • Ammattikorkeakoulujen opiskelijakuntien ja SAMOKin työehtosopimuksen mukaista palkkaa  (peruspalkka 2.486,96 €/kk) + koulutus- ja kokemuslisät
 • Työsuhdematkalippuedun, puhelin- ja lounas- sekä virike-edun
 • Mukavan, rennon ja kannustavan työyhteisön
 • Toimistotilat Helsingin keskustassa, Kampissa
 • Mahdollisuuden työskennellä osittain myös etänä

Näin haet

Lähetä vapaamuotoinen hakemuksesi sekä ansioluettelosi PDF-muodossa otsikolla “Koulutuspolitiikan asiantuntija” osoitteeseen [email protected] su 31.7. klo 23.59 mennessä. Jos et saa kuittausta hakemuksellesi parin päivän kuluessa, olethan yhteydessä hallituksen jäsen Tekla Kososeen puhelimitse soittamalla tai laittamalla viestiä 050 389 1015. Häneltä voit myös kysyä lisätietoja tehtävään tai hakuun liittyen. Toivomme hakijoiksi eri-ikäisiä, eri sukupuolien edustajia sekä kieli-, kulttuuri- ja muihin vähemmistöihin kuuluvia henkilöitä.

Haastattelut järjestetään toimistollamme osoitteessa Lapinrinne 2 ma 8.8., ti 9.8. sekä tarvittaessa aamupäivällä ke 10.8. Kutsut haastatteluun lähetetään 3.8. mennessä. Haastateltaville tulee mahdollisesti ennakkotehtävä. Päätös rekrytoinnista pyritään tekemään to 11.8.2022. Toivomme valitun voivan aloittaa tehtävässä mahdollisimman pian, mutta kuitenkin viimeistään syyskuun aikana.