Tiedote: Opiskelijat osoittivat päättäjille opiskelijaelämän nurjan puolen – mielenterveyskriisiin tarvitaan ratkaisuja!

 Kategoria SAMOK viestii, Tiedotteet

Tänään 19.4. opiskelijoiden mielenterveyspäivänä Suomen ylioppilaskuntien liitto (SYL) ja Suomen opiskelijakuntien liitto – SAMOK järjestivät Säätytalon edessä tempauksen, jossa osoitettiin päättäjille opiskelijaelämän nurjaa puolta. Opiskelijat pukivat tempaukseen haalarinsa väärin päin kiinnittääkseen huomion käsissämme olevaan mielenterveyskriisiin.

”Me ollaan niitä, joita tarvitaan tulevaisuudessa ratkaisemaan yhteiskunnan kohtalonkysymyksiä. Meitä tarvitaan helpottamaan huoltosuhdetta ja ratkaisemaan ilmastokriisi. Jos meillä menee nyt näin huonosti, niin eihän meidän tilannetta voi jättää huomioimatta”, SYLin puheenjohtaja Lotta Leinonen muistuttaa.

Mielenterveysongelmat ovat korkeakouluopiskelijoiden keskuudessa tutkitusti yleisempiä kuin muulla aikuisväestöllä. Mielenterveyskriisi on näkynyt mielenterveyspalveluiden tarpeen merkittävästi lisääntyneenä kysyntänä YTHS:llä, eikä paluuta takaisin näy. Käynnissä oleva mielenterveyskriisi ja palveluiden liian vähäiset resurssit on otettava vakavasti. YTHS pysyy hyvin hoitotakuussa, mutta pitkiä sisäisiä hoitojonoja ei pureta ilman perusrahoituksen lisäämistä. Jotta voimme varmistaa korkeakouluopiskelijoiden hoitoon pääsyn, tarvitsemme riittävät resurssit YTHS:lle.

”Me vaadimme, että mielenterveyskriisi otetaan vakavasti ja että uusi eduskunta tarttuu sen ratkaisuun ensi töikseen. Näin meidän opiskelijoiden elämä ei voi enää jatkua!” SAMOKin puheenjohtaja Joonas Soukkio vaatii.

Lisätietoja:

Lotta Leinonen
Puheenjohtaja, SYL
044 906 5004
[email protected]

Joonas Soukkio
Puheenjohtaja, SAMOK
[email protected]
050 389 1000

Kirjoita tähän hakusana ja paina enteriä