04.05.2023 | SAMOK viestii, Tiedotteet

Tiedote: Ida Flemmich valittiin European Students’ Unionin hallitukseen

Suomen opiskelijakuntien liitto – SAMOKin ehdokas Ida Flemmich valittiin tänään SAMOKin eurooppalaisen kattoliiton European Students’ Unionin (ESU) hallituksen jäseneksi. Koko SAMOKin toimisto onnittelee Idaa valinnasta!

“On suuri kunnia saada edustaa kaikkia niitä lähes 20 miljoonaa opiskelijaa, joiden etuja ESU ajaa. Olemme uskomaton joukko ihmisiä, jotka tulevat johtamaan liittoa ensi vuonna ja joilla on hyvin erilaiset taustat ja kokemukset, ja uskon, että juuri se on vahvuutemme. Odotan innolla tätä työtä ja olen uskomattoman kiitollinen minulle osoitetusta luottamuksesta”, iloitsee vastavalittu Ida Flemmich.

Ida on aiemmin toiminut SAMOKin hallituksen jäsenenä vuonna 2022 ja sitä ennen ammattikorkeakoulu Arcadan opiskelijakunta ASKin hallituksessa, varapuheenjohtajana sekä puheenjohtajana.

“Haluan onnitella Idaa valinnasta koko SAMOKin toimiston puolesta. Ida on näyttänyt sitoutumisensa ja taitonsa toimiessaan aiemmin SAMOKin hallituksessa. Olen vakuuttunut, että hän on oikea henkilö edistämään opiskelijoiden asiaa ESU:n hallituksessa”, kehuu SAMOKin puheenjohtaja Joonas Soukkio.

ESU:n hallituskausi on vuoden mittainen. ESU:n liittokokous on parhaillaan käynnissä Georgian Tbilisissä 1.–7. toukokuuta 2023. Ensi vuosi on tärkeä opiskelijoille Euroopan tasolla, sillä silloin muun muassa käydään europarlamenttivaalit sekä järjestetään Bolognan ministerikokous Albanian Tiranassa. Kokouksessa eurooppalaisen korkeakoulualueen ministerit tapaavat keskustellakseen Bolognan prosessin saavutetuista ja vielä saavuttamattomista tavoitteista. Bolognan prosessin avulla pyritään yhtenäistämään eri Euroopan maiden korkeakoulutusjärjestelmiä.

Lisätietoja:
Ida Flemmich, ESU:n hallituksen jäsen 2023-2024
+358 50 492 8816
[email protected]

Roosa Veijola
eurooppapolitiikan asiantuntija
+358 50 389 1012
[email protected]