18.10.2022 | Tiedotteet

SAMOKin EU kiinnostaa -podcast jatkuu toisella tuotantokaudella!

Tervetuloa Euroopan unionin (EU) maailmaan ja kuulemaan, mitä opiskelijat ajattelevat EU:sta, ja millaisia opiskelijoille ja nuorille tärkeitä asioita EU:ssa edistetään!

Studiossa keskustelua juontavat SAMOKin eurooppapolitiikan asiantuntija Roosa Veijola sekä hallituksen jäsenet Erica Alaluusua ja Ida Flemmich vaihtuvien vieraiden kera. Tällä tuotantokaudella studiossa vierailemassa ovat esimerkiksi Eurooppanuorten varapuheenjohtaja Milla Ristikangas, Allianssin nuorten ilmastodelegaatti Akseli Rouvari, ammattikorkeakoulu Metropolian kansainvälisten asioiden asiantuntija Tiina Piipponen sekä europarlamentaarikko Nils Torvalds!

Toisen tuotantokauden ensimmäisessä jaksossa hyppäämme ääniaalloille selvittämään, mitä EEA eli Eurooppalainen koulutusalue tarkoittaa opiskelijalle, ja millaisia muutoksia se tuo mukanaan suomalaiseen korkeakoulutukseen.

Jaksojen julkaisuajankohdat:
17.10.2022 Eurooppalainen koulutusalue – mikä EEA?
24.10.2022 Hiekkamyrsky ja taloushuolia – miten nuoret saadaan liikkuvuusjaksoille?
31.10.2022 Eurooppalaiset korkeakouluverkostot – tulevaisuuden korkeakouluja vai jotain muuta?
7.11.2022 Opiskelijaliike Euroopassa
14.11.2022 EU:n digitaalinen siirtymä opiskelijan silmin
21.11.2022 EU, ilmastonmuutos ja nuoret
28.11.2022 Korkeakoulut kestävän kehityksen edistäjinä
5.12.2022 EU-spesiaali: Opiskelijat kysyy, meppi vastaa

Jaksoon pääset alta tai täältä.

EU kiinnostaa on Ulkoministeriön Eurooppatiedotuksen hankerahoituksella tuotettu podcast, jonka tavoitteena on edistää nuorten ja opiskelijoiden mielenkiintoa EU:ta kohtaan. Toisella tuotantokaudella julkaistaan kahdeksan jaksoa, joissa käsittelemme EU-teemaisia aiheita opiskelijoiden ja nuorten näkökulmasta.