12.09.2022 | Tiedotteet, Uutiset

SAMOKin eduskuntavaalitavoitteet on julkaistu – tulevalla vaalikaudella täytyy panostaa opiskelijoiden toimeentuloon ja hyvinvointiin

SAMOKin tavoitteena on, että korkeakouluopiskelijoiden jaksamiseen, hyvinvointiin ja toimeentuloon panostetaan seuraavalla vaalikaudella. Ammattikorkeakoulutuksen kehittämiseen, sen saavutettavuuteen ja kansainvälisyyteen täytyy panostaa tulevina vuosina, jotta hyvinvointiyhteiskunta toimii myös tulevaisuudessa..

SAMOKin eduskuntavaalitavoitteet on valmisteltu yhdessä uuden poliittisen ohjelman kanssa. Ohjelman laatimisessa on osallistettu SAMOKin jäsenopiskelijakuntia. Eduskuntavaalitavoitteet siis kuvastavat hyvin opiskelijoiden sekä koulutuksen nykytilaa että tarpeita.

SAMOKin eduskuntavaalitavoitteet rakentuvat kahden pääteeman, hyvinvoinnin ja osaamisen, ympärille. Hyvinvoinnin tavoitteissa korostuvat opiskelijoiden toimeentulo, turvaverkostot, yhteisöllisyys ja koulutuksen suorituskeskeisyyden keventäminen. Osaamisen puolella korostuvat saavutettava ja laadukas koulutus sekä kansainvälisyys.

“Opiskelijoiden hyvinvointi ja toimeentulo ovat kokeneet kovan kolauksen koronaviruspandemian, entisestään tehostetun koulutuksen ja inflaation myötä. On ehdottoman tärkeää, että seuraavalla vaalikaudella näihin haasteisiin vastataan riittävien mielenterveyspalvelujen ja toimeentulon muodossa”, toteaa SAMOKin puheenjohtaja Emmi Lainpelto.

Tulevalla vaalikaudella SAMOK haluaa lisäksi nähdä, että opiskelijakuntien rahoitus turvataan ja toiminnan merkitys huomioidaan aiempaa paremmin. SAMOK esittää ratkaisuksi julkista perusrahoitusta, joka takaisi opiskelijakuntien mahdollisuuden toteuttaa lakisääteisiä tehtäviään.

Tutustu SAMOKin eduskuntavaalitavoitteisiin tästä.

Lisätietoja:
Emmi Lainpelto
Puheenjohtaja
050 389 1000
[email protected]

Rico Martikainen
Varapuheenjohtaja
0503891002
[email protected]