05.12.2019 | Tiedotteet

Iiris Hynönen Linnan juhliin Metropolian vestonomiopiskelijan tekemässä iltapuvussa

Vestonomiopiskelija Meri Peltonen ja lähikuva hänen tekemästään iltapuvusta

Puheenjohtaja Iiris Hynönen osallistuu huomenna 6.12. tasavallan presidentin itsenäisyyspäivän juhlavastaanotolle Presidentinlinnassa. Hän on kättelyvuorossa noin klo 19.20.

”Olen todella otettu, että AMK-opiskelijoiden edustus on kutsuttu itsenäisyyspäivän juhlavastaanotolle. Juhlien teemana on tänä vuonna tieto ja yhteiskunnallinen keskustelu. Me SAMOKissa pyrimme jatkuvasti edistämään koulutuksen saavutettavuutta eli sitä, että kuka tahansa voi kouluttautua niin pitkälle kuin tahtoo. Odotan illalta mielenkiintoisia keskusteluja aiheesta!” hän iloitsee.

Iiris pukeutuu juhlavastaanotolle Metropolia Ammattikorkeakoulun toisen vuoden vestonomiopiskelija Meri Peltosen suunnittelemaan ja valmistamaan iltapukuun. Peltonen on pohjakoulutukseltaan vaatetusalan artesaani, ja hän teki ompelijan töitä ennen kuin pääsi opiskelemaan Metropoliaan. Hän perusti yrityksensä Mer.Mer Clothingin noin vuosi sitten sivutoimiseksi toiminnaksi opiskelujen ohelle.

“Vaikka vestonomin koulutus ohjaakin kohti teollisempaa ajattelutapaa, yksittäisten iltapukujen tekeminen silloin tällöin on minulle kuin sielunruokaa. On mielettömän palkitsevaa nähdä oma luomus Linnan juhlissa henkilöllä, joka on lopputulokseen tyytyväinen.” Peltonen hehkuttaa.

Vestonomin (AMK) opinnot Metropoliassa sisältävät vaatetusalan vastuullisen liiketoiminnan keskeiset periaatteet globaalissa toimintaympäristössä, sekä vaatteiden suunnitteluun, valmistuttamiseen ja maahantuontiin liittyvät prosessit.

Iiris päivittää tunnelmapaloja päivästä Instagram-tilillemme huomenna, käy seuraamassa @samok_fin! Ota myös seurantaan Meri Peltosen somekanavat:

Instagram: mer.merclothing
Facebook: Mer.Mer Clothing

Hyvää itsenäisyyspäivää!