31.10.2018 | Tiedotteet

Eurovaalitavoitteet julki – kohti oikeudenmukaisempaa ja osaavampaa Eurooppaa

Suomen opiskelijakuntien liitto – SAMOKin tavoitteet ensi kevään europarlamenttivaaleihin on julkaistu. Tavoitteena on kehittää ja vahvistaa oikeudenmukaisempaa ja osaavampaa Eurooppaa.

“Meille on tärkeää että tulevaisuuden Euroopan unioni on mahdollisimman oikeudenmukainen nuorille sukupolville. Tämä pitää sisällään nuorten osallistamisen kaikkeen päätöksentekoon, vapaan liikkuvuuden, sekä nykyistä kunnianhimoisempaa ilmastopolitiikkaa!”, SAMOKin hallituksen jäsen Saana Simonen kertoo.

Ensi kevään eurovaalit ja Suomen syksyinen puheenjohtajuuskausi tekevät seuraavasta vuodesta todellisen EU-vaikuttamisen supervuoden. Viiden vuoden välein käytävät eurovaalit eivät kuitenkaan ole osoittautuneet erityisesti nuoren sukupolven äänenkannattajaksi.

“Nuorten äänestysprosentti eurovaaleissa on yleisesti ollut alhainen. On meidän tehtävämme nostaa tavoitteisiin nuoria koskettavia aiheita ja pyrimme siihen että  mahdollisimman moni ehdokas sitoutuu tavoitteisiimme ja yhteistyöhön kanssamme”, Simonen kannustaa.

Tavoitteet löytyvät SAMOKin verkkosivuilta oheisen linkin takaa. Sivustolta löytyvät myös liiton eduskuntavaalitavoitteet keväälle 2019.


Lisätietoja:

Saana Simonen, hallituksen jäsen
p. 050 389 1004, [email protected]

Jenni Röynä, kansainvälisten asioiden koordinaattori
p. 050 389 1012, [email protected]