05.12.2017 | Tiedotteet

Anni Koivisto astelee Linnan juhliin ylpeänä saamelaisuudestaan

Suomen opiskelijakuntien liitto – SAMOKin puheenjohtaja Anni Koivisto osallistuu kutsuttuna presidentti
Sauli Niinistön ja rouva Jenni Haukion itsenäisyyspäivän vastaanotolle keskiviikkona 6.12.2017.

“On ilo ja kunnia päästä edustamaan ammattikorkeakouluopiskelijoita erityisesti tänä merkkivuonna. Me nuoret edustamme tulevaisuuden Suomea, jota on rakennettava vastuullisesti myös seuraavat sata vuotta. Tämä sanoma on kirkkaana mielessä myös juhlissa”, Koivisto kertoo.

Koivisto pukeutuu Utsjoen alueen saamenpukuun. Puvun ovat toteuttaneet hänen siskonsa Inga Koivisto ja Hämeen ammattikorkeakoulun artenomiopiskelija Anniina Sippola.

“Saamenpuku eli gákti tuntui ainoalta oikealta vaihtoehdolta, sillä minulle se on arvokkain vaate mikä on olemassa. Ihanaa, että sain juhla-lookiin myös opiskelijan kädenjäljen kampauksen ja meikin muodossa”, Koivisto kuvailee.

Juhlakampauksen ja ehostuksen on suunnitellut ja toteuttaa Stadin aikuisopistossa hiusalan ammattilaiseksi opiskeleva Vera Seppälä hiusalan opettaja Jari Hiltusen ohjeistuksella. Hiuksiin inspiraatio on haettu Lapin maisemasta. Kampauksen päälliosa saa vaikutteensa tunturin profiilista ja takaosa puolestaan vaikutteen vaivaiskoivujen oksien muodosta.

Anni Koivistoa on pyydetty saapumaan juhlavastaanotolle klo 19.20 ja häntä voidaan odottaa presidenttiparin kättelyvuoroon tämän jälkeen. Puheenjohtajaamme voi haastatella juhlissa ja hänet tavoittaa puhelimitse numerosta 050 389 1000.