26.04.2017 | SAMOK viestii, Tiedotteet

SAMOK, SYL ja Väestöliitto: Huoltajakorotus on askel oikeaan suuntaan

Suomen ylioppilaskuntien liitto SYL ja Suomen opiskelijakuntien liitto – SAMOK ja Väestöliitto kiittävät hallitusta puoliväliriihessä tehdystä päätöksestä palauttaa opintotukeen huoltajakorotus. 75 euron huoltajakorotus ei paikkaa hallituksen leikkauksia korkeakouluopiskelijoiden opintotuesta, mutta on askel oikeaan suuntaan perheellisten opiskelijoiden erityistilanteen huomioimiseksi. Muutos viestii myös siitä, että perheen perustamista opiskeluaikana pidetään hyväksyttävänä ja sitä halutaan tukea.

Opintotuen huoltajakorotus poistettiin etuudesta 90-luvulla suuren opintotukiuudistuksen yhteydessä. Huoltajakorotuksen palauttaminen on ollut opiskelijajärjestöjen tavoitteena siitä lähtien. Vuosien aikana opintotukeen kohdistuneet heikennykset ovat vaikuttaneet eniten opiskelijalapsiperheiden toimeentulotilanteeseen. Perheelliset opiskelijat käyvät muita opiskelijoita useammin töissä opiskeluaikana ja nostavat lainaa aktiivisemmin talouden turvaamiseksi.

“On hienoa, että hallitus priorisoi perheellisten opiskelijoiden tukemisen korkealle tilanteessa, jossa julkisen talouden jouston varaa on vain vähän. Huoltajakorotus helpottaa monen perheellisen opiskelijan tilannetta opintotukileikkauksien keskellä”, järjestöt toteavat.

Lisätietoja:

Anni Koivisto, SAMOKin puheenjohtaja, [email protected], p. 050 389 1000

Riina Lumme, SYL:n puheenjohtaja, [email protected], p. 044 906 5007

 Eija Koivuranta, Väestöliiton toimitusjohtaja, [email protected], p. (09) 2280 5101

SAMOK, SYL ja Väestöliitto julkaisivat maaliskuussa yhteiskampanjan huoltajakorotuksen puolesta. Kampanjan aikana julkaistiin useita aihetta käsitteleviä asiantuntija- ja kokemusasiantuntijakirjoituksia