06.05.2019 | SAMOK viestii, Tiedotteet

Opiskelijat valvovat hallitusohjelmaneuvotteluja Säätytalon edessä 8.5.-27.5.

Hallitusneuvottelut alkavat Antti Rinteen johdolla keskiviikkona 8.5. Säätytalolla. Samaan aikaan korkeakouluopiskelijoiden edustajat kokoontuvat Säätytalon ulkopuolella käynnistämään omat hallitusohjelmavalvojaisensa. Läsnäolollaan opiskelijat haluavat muistuttaa neuvottelijoita siitä, että tärkeimmät ongelmat ratkaistaan satsaamalla koulutukseen. Nuorille ja opiskelijoille on mahdollistettava riittävä toimeentulo ja koulutus, jotta saadaan aikaan kestäviä ratkaisuja.

Suomen ylioppilaskuntien liitto (SYL) ja Suomen opiskelijakuntien liitto – SAMOK varustautuvat valvomaan Säätytalon edessä niinä ajankohtina, jolloin hallitusohjelmaneuvottelut ovat käynnissä. SYL edustaa Suomen n. 132 000 yliopisto-opiskelijaa ja SAMOK n. 140 000 ammattikorkeakouluopiskelijaa.

Hallitusneuvotteluissa päätetään, mitä uudistuksia maassamme toteutetaan seuraavan neljän vuoden aikana. Ovatko opiskelijat mukana hallitusohjelmassa? Saadaanko opintotukeen 100 euron tarpeellinen tasokorotus? Sidotaanko korkeakoulujen rahoitus jälleen indeksiin? Otetaanko opiskelijat mukaan sosiaaliturvan uudistukseen?

“Nykyinen opintorahan taso ei mahdollista täysipäiväistä opiskelua ja siksi korotus opintorahaan on välttämätön. Suurin osa opiskelijoiden soittokierrokseen vastanneista ehdokkaista oli tästä samaa mieltä. Tahtotilan pitää näkyä myös hallitusohjelmassa”, SAMOKin puheenjohtaja Iiris Hynönen sanoo.

“Koulutus on investointi tulevaisuuteen, se kannattaa aina. On täysin selvää, että nyt on ratkaisujen aika. Hallitusohjelmassa pitää näkyä panostukset opiskelijoihin ja koulutukseen”, SYL:n puheenjohtaja Sanni Lehtinen muistuttaa.

Neuvottelujen alkaessa opiskelijat jakavat neuvottelijoille eväitä koitokseen ja järjestävät mm. erilaisia tempauksia.

#koulutustaprkl @ Säätytalo ke 8.–27.5.:

klo 8 alkaen opiskelijat saapuvat odottamaan neuvottelijoita Säätytalon eteen.

Korkeakouluopiskelijoiden hallitusohjelmavalvojaisten järjestelyistä vastaavat Suomen ylioppilaskuntien liitto (SYL) ja Suomen opiskelijakuntien liitto – SAMOK.

Lisätietoja ja tarkempia aikatauluja korkeakouluopiskelijoiden hallitusohjelmavalvojaisista päivitetään Facebookiin #koulutustaprkl-sivulle: facebook.com/koulutustaprkl.

 

Lisätietoja:

Puheenjohtaja Sanni Lehtinen (SYL)
p. 044 906 5007
[email protected]

Puheenjohtaja Iiris Hynönen (SAMOK)
p. 050 389 1000
[email protected]

 

#koulutustaprkl-kampanja Facebookissa: www.facebook.com/koulutustaprkl

#koulutustaprkl-kampanjan kotisivu: www.koulutustaprkl.fi

 

Lisätietoja opiskelijoiden hallitusohjelmavalvojaisista Säätytalon edustalla antavat myös:

 

Kim Kujala, varapuheenjohtaja (SYL), p. 044 906 5002, [email protected]

Anton Salenius, hallituksen jäsen (SAMOK), p. 050 389 1009, [email protected]