06.09.2024 | SAMOK viestii, Uutiset

SAMOK

Uutinen: SAMOKin sopeutustoimet on päätetty

Suomen opiskelijakuntien liitto – SAMOKin hallitus on päättänyt sopeutustoimista tämän aamun kokouksessaan.

Sopeutukset perustuvat toimintaympäristön muutoksiin ja taloudellisiin syihin. Kustannusten nousu yhdistettynä mm. hankerahoituksen ja yhteistyötulojen odotettua pienempään kertymään on johtanut sopeutustarpeeseen. Toimien tavoitteena on varmistaa liiton toimintakyky myös tulevaisuudessa.

Sopeutustoimista pääosa toteutuu väliaikaisina toimintakulujen leikkauksina ja lisätulojen hankkimisena, mutta myös leikkauksina henkilöstökuluihin. Henkilöstö lomautetaan joulukuussa viikoksi, minkä lisäksi tehdään yhden henkilön toistaiseksi voimassa oleva lomautus. Lisäksi leikataan väliaikaisesti työsuhde-eduista.

“Viimeiset viikot ovat olleet raskaita, ja nyt on syytä käyttää aikaa tilanteesta toipumiseen. Haluan kiittää työntekijöitä ja hallitusta nopeasti löytyneistä ratkaisuista, joilla vältettiin vaikeammat päätökset”, toteaa SAMOKin toiminnanjohtaja Vellu Taskila.

Sopeutustoimista huolimatta pyritään varmistamaan että liitto pystyy hoitamaan tehtäviään, eli tekemään edunvalvontaa ammattikorkeakouluopiskelijoille ja palvelemaan jäsenjärjestöjään opiskelijakuntia.

“Varainhankintaa terästetään, kannatusjäseniä hankitaan ja projektirahoituksia haetaan aiempaa pontevammin. Tavoitteena on varmistaa että liiton taloudelliset toimintaedellytykset vahvistuvat nykyisestä, Vellu Taskila sanoo.

Lisätiedot:

Vellu Taskila
toiminnanjohtaja
[email protected]
+358442385384

SAMOK on valtakunnallisesti vaikuttava opiskelijajärjestö. Koostumme 22:sta eri opiskelijakunnasta, ja yhteinen tavoitteemme on tehdä edunvalvontaa ammattikorkeakouluopiskelijoille. Tuemme ja palvelemme opiskelijakuntia siten, että heillä olisi parhaat mahdolliset eväät ajaa oman korkeakoulunsa opiskelijoiden etuja.