Tekemisen meininkiä ja strategian jalkauttamista. Pahemmin mun korvissa särisee vain vähemmän suomen kielessä fraasina käytetty ”dress to impress”. Tää ideologia on kuitenkin ainakin omaan päähäni onnistutuneesti iskostunut. Ajattelin kirjoittaa pukukoodien auttamattomasta vanhanaikaisuudesta, mutta taustatyötä tehdessäni opin kaksi asiaa:
Tutkimustulokset ovat ristiriitaisia. Puvun pukeminen voi väitetysti parantaa itsetuntoa ja parantaa abstraktia ajattelua sekä tehokkuutta. Toisessa tutkimuksessa taas huomattiin, että tiukan pukukoodin työpaikoilla vapaammin pukeutuvaa voidaan pitää kyvykkäämpänä työntekijänä, jonka ei täten tarvitse mukautua työpaikan normeihin.
Ainakin omalla kohdallani kyse on suuremmasta
kokonaisuudesta. Olen aina vierastanut pönötystilaisuuksia ja kauluspaidan ylintä nappia. En voi kuitenkaan väittää, että Lapinrinteen (SAMOKin toimisto) käytävillä tai etäpalavereissa vilisisi toimistopukeutumisetiketin tiukinta tulkintaa. Miksi siis ensimmäinen ajatukseni oli kirjoittaa juuri pukeutumisesta?
Tajusin, että kyse on omasta epävarmuudestani, jota peilasin pukeutumisen kautta. Ei täällä kukaan pidä mua yhtään enempää tai vähempää kyvykkäämpänä oli mulla päällä sitten verkkapuku tai kolmiosainen puku. (Tarinan keisarin vaatteet jätän kuitenkin suosiolla viisaammille.) Oli vain helpompi uskotella itselleen, että jos pitäydyn omassa rennossa tyylissä, niin epäilijät epäilevät sen, eikä jonkun muun attribuutin takia. Mikä on hassua, koska ennen SAMOKia en olisi koskaan edes ajatellut asiaa.
Totuus on se, että oon ensimmäistä kertaa elämässä täysin tuntemattomilla vesillä ja paine näyttää on kova. Tilannetta ei auta se, että asetuin ehdolle vasta liittokokouksessa suurimmalle osalle täysin tuntemattomana ehdokkaana. Täysin tuulesta halukkuuteni ei tietenkään tullut, mutta olin ajatellut sen olevan ajankohtaista vasta seuraavana vuonna.
Ensimmäistä kertaa en ole ensimmäisenä äänessä, etten vain sanoisi jotain tyhmää. Mua vähänkään tuntevat tietää, että se on vähintäänkin poikkeuksellista. 😀 Tähänkin blogiin oon käyttänyt järkyttävän paljon aikaa, ja silti en tunnu saavan punaisesta langasta kiinni. Toivon myös low-key, ettei kukaan lukisi tätä.
Vaikka tätä alkutaivalta varjostaa vielä jonkinlainen epävarmuus ja kuulostan varmaan angstiselta teiniltä, niin yhdestä asiasta oon varma. Siitä, että haluan olla täällä.
Alex Palm
hallituksen jäsen
Alex vastaa hallituksen jäsenenä koulutuspolitiikasta (opetus & työelämä) sekä kansainvälisistä asioista. Hänen yhteystietonsa ja kuvauksen siitä, missä asioissa häneen voi olla yhteydessä, löydät nettisivuiltamme. Ole yhteydessä koska vaan – autamme mielellään asiassa kuin asiassa AMK-opiskelijoihin liittyen!
SAMOK Behind the Scenes raottaa salaisuuden verhoa! Millaisia hallituksen jäsenemme ovat ja mitä he tekevät päivittäisessä työssään? Odotamme innolla porukkamme toteutuksia, toivottavasti sinäkin. Seuraa somekanaviamme ja pysyt mukana menossa!
Instagram: @samok_fin
Twitter: @SAMOK_FIN
Facebook: samok.fin / Suomen opiskelijakuntien liitto – SAMOK ry