Suomen opiskelijakuntien liitto – SAMOK ja Suomen ylioppilaskuntien liitto (SYL) ovat eilen maanantaina 27.3. perustaneet Students at Risk -yhdistyksen. Yhdistyksen tarkoituksena on tarjota mahdollisuus jatkaa opintoja suomalaisessa korkeakoulussa sellaisille ihmisoikeuspuolustajina toimiville opiskelijoille, joilta evätään oikeus kouluttautumiseen tai muu ihmisoikeus oman yhteiskunnallisen toimintansa vuoksi omassa kotimaassaan. Yhdistyksen päämääränä on edistää akateemista vapautta kansainvälisessä opiskelijaliikkeessä ja tukea Suomen ihmisoikeuspolitiikan prioriteetteja.
”Maailmassa on entistä enemmän epävarmuutta, minkä vuoksi ihmisoikeuksia on puolustettava entistä hanakammin. Meidän on kannettava oma vastuumme!Maailmassa on entistä enemmän epävarmuutta, minkä vuoksi ihmisoikeuksia on puolustettava entistä hanakammin. Meidän on kannettava oma vastuumme!” Students at Riskin puheenjohtaja ja SAMOKin varapuheenjohtaja Diana Muraskina toteaa.
SAMOK ja SYL saivat aiemmin tänä vuonna ulkoministeriön rauhanvälityskeskukselta 85 000 euron hankerahoituspäätöksen Students at Risk -apurahajärjestelmän perustamista varten.
”Students at Risk -yhdistyksen tavoitteena on edistää akateemista vapautta ja tukea ihmisoikeuksien puolustajia opiskelijayhteisössä. Olen ylpeä siitä, että SYL ja SAMOK ovat jälleen yhdistäneet voimansa ihmisoikeuksien puolustajina”, Students at Riskin ja SYLin hallituksen jäsen Antti Regelin riemuitsee.
Students at Riskin hallituksen puheenjohtajan pesti vaihtelee vuosittain SAMOKin ja SYLin välillä. Ensimmäiseksi puheenjohtajaksi valittiin SAMOKin varapuheenjohtaja Diana Muraskina. Hallituksen jäseniksi valittiin SAMOKista eurooppapolitiikan asiantuntija Roosa Veijola ja hallituksen jäsen Minni Takala sekä SYListä hallituksen jäsenet Antti Regelin ja Jenni Suutari. Yhdistykselle tullaan myös rekrytoimaan työntekijä käynnistämään toimintaa.
Lisätietoja:
Yuri Birjulin
kansainvälisten asioiden ja EU-edunvalvonnan asiantuntija, SYL
+358 40 017 4913
[email protected]
Roosa Veijola
eurooppapolitiikan asiantuntija, SAMOK
+358 50 389 1012
[email protected]