18.04.2023 | Blogg

SAMOK

Nästa station: Europa!

Arbetet för studerandenas intressen inom Europa är ett helt nytt kapitel jag är ivrig över att få öppna.

Arbetet för studerandenas intressen tar aldrig slut, och därför är det en stor glädje jag fått möjligheten att söka till ESU:s styrelse för nästa verksamhetsår. Det var i slutet på 2022 som jag under ESU:s 83de förbundsmöte i Prag som jag insåg att jag fortfarande har mer att ge studeranderörelsen och att min resa inom ESU inte behöver ta slut bara för att mitt mandat i SAMOK hade kommit till sitt slut. Ett beslut som har tagit en stund att ta, men som jag nu står bakom 100%.

Arbetet för studerandenas intressen inom Europa är ett helt nytt kapitel jag är ivrig över att få öppna, och jag ser fram emot alla gamla och nya bekanta jag kommer att få jobba med under det kommande året. Det kommer att bli ett givande år, med europaparlamentsvalet bakom hörnet men också med alla kriser som ännu härjar i Europa. Det har hänt mycket i Europa under det senaste året, och trots att våra medier inte skriver mer om dem, så är kriserna långt från över. Därför behöver studerandena fortfarande en stark organisation bakom dem, en organisation som verkligen kan vara deras röster, i både gott och ont, och se till att vi som studerande har rätt till en framtid vi själva skapar.

Jag vet att jag kommer att få otroliga erfarenheter under det kommande året, men jag vet också att med all den erfarenhet jag fått i Finland, både i min egen lokala studerandekår såsom i SAMOK, så kommer jag att ha mycket att ge tillbaka till organisationen. Jag vill kunna representera alla studeranden, inte bara i Arcada eller i Finland, utan i hela Europa. Vi har alla rätt att studera i en säker, mobil och förstående värld, där vi alla har samma rättigheter och har rätten att verkligen vara oss själva.

Jag får ofta frågan om hur jag hinner och orkar med allting. Och jag svarar oftast att jag inte gör det, jag hinner och orkar inte med allt jag skulle vilja, men jag väljer att sätta min energi på det jag anser viktigt. Och därför är min resa som studeranderepresentant inte ännu färdig, för jag vet att jag ännu har mycket mer att ge till studeranderörelsen.

Författare: Ida Flemmich, SAMOK-kandidat till styrelsen för European Students’ Unionin (ESU). Läs mer om kandidaturen här.