18.04.2023 | Blogi

Seuraavana: Eurooppa!

Työskentely opiskelijoiden etujen puolesta Euroopassa on aivan uusi luku, jonka haluan avata.

Opiskelijoiden etujen eteen tehtävä työ ei lopu koskaan, ja siksi olen iloinen saadessani mahdollisuuden hakea ESU:n hallitukseen seuraavaksi toimikaudeksi. Vuoden 2022 lopussa Prahassa pidetyssä ESU:n 83. liittokokouksessa tajusin, että minulla on vielä paljon annettavaa opiskelijaliikkeelle ja että matkani ESU:ssa ei tarvitse päättyä vain siihen, että kauteni SAMOKissa on päättymässä. Päätöksen tekeminen on vienyt aikaa, mutta nyt seison sen takana sataprosenttisesti.

Työskentely opiskelijoiden etujen puolesta Euroopassa on aivan uusi luku, jonka haluan avata, ja odotan innolla kaikkia vanhoja ja uusia tuttavuuksia, joiden kanssa tulen työskentelemään tulevan vuoden aikana. Vuodesta tulee antoisa, sillä Europarlamentin vaalit ovat nurkan takana, mutta myös kaikki Euroopassa yhä myllertävät kriisit. Euroopassa on tapahtunut paljon viimeisen vuoden aikana, ja vaikka mediamme eivät enää uutisoi niistä, kriisit eivät ole suinkaan ohi. Siksi opiskelijat tarvitsevat edelleen vahvan järjestön taakseen, järjestön, joka voi todella olla heidän äänensä, niin hyvässä kuin pahassa, ja varmistaa, että meillä opiskelijoilla on oikeus itse luomaan tulevaisuuteen.

Tiedän, että tulen saamaan uskomattomia kokemuksia tulevan vuoden aikana, mutta tiedän myös, että kaiken sen kokemuksen avulla, jonka olen saanut Suomessa sekä omassa paikallisessa opiskelijakunnassa, että SAMOKissa, minulla on paljon annettavaa takaisin järjestölle. Haluan pystyä edustamaan kaikkia opiskelijoita, en vain Arcadassa tai Suomessa, vaan koko Euroopassa. Meillä kaikilla on oikeus opiskella turvallisessa, liikkuvassa ja ymmärtäväisessä maailmassa, jossa meillä kaikilla on samat oikeudet ja oikeus olla aidosti oma itsemme.

Minulta kysytään usein, miten löydän aikaa ja energiaa tehdä tätä kaikkea. Vastaan yleensä, ettei minulla ole aikaa ja energiaa kaikkeen, mitä haluaisin tehdä, mutta päätän käyttää energiani siihen, mitä pidän tärkeänä. Siksi matkani opiskelijaedustajana ei ole vielä ohi, koska tiedän, että minulla on vielä paljon annettavaa opiskelijaliikkeelle.

Kirjoittaja: Ida Flemmich, SAMOKin ehdokas European Students’ Unionin (ESU) hallituksen jäseneksi. Lue lisää ehdokkuudesta täältä.