14.04.2023 | SAMOK viestii, Tiedotteet

Tiedote: SAMOK esittää Ida Flemmichiä European Students’ Unionin hallitukseen

SAMOK esittää Ida Flemmichiä European Students’ Unionin hallitukseen

Suomen opiskelijakuntien liitto – SAMOKilla on ilo esittää Ida Flemmichiä European Students’ Unionin (ESU) hallituksen jäseneksi. Ida on aiemmin toiminut SAMOKin hallituksen jäsenenä vuonna 2022 ja sitä ennen ammattikorkeakoulu Arcadan opiskelijakunta ASKin hallituksessa, varapuheenjohtajana sekä puheenjohtajana.

Ida haluaa osallistua ESU:n kehittämiseen sekä järjestönä että ESU:n asemaan opiskelijoiden äänitorvena. Idalle tärkeitä asioita, joita hän haluaa ESU:n hallituksessa edistää on muun muassa avoin vuoropuhelu, läpinäkyvä viestintä ja kestävä kehitys.

“ESU:lla on vahva perusta, jolla on pitkä historia, mutta vain yhdessä voimme tehdä siitä vielä vahvemman. Yhdessä voimme tehdä ESU:sta entistäkin vaikuttavamman ja tehokkaamman organisaation, jolla todella on vaikutusta opiskelijoiden elämään. Olisin hallituksen jäsen, joka todella edustaa ja ymmärtää Euroopan kaikkien opiskelijoiden monimuotoisuutta ja joka työskentelee tasa-arvoisen ja laadukkaan korkeakouluopetuksen puolesta” kertoo Ida Flemmich.

SAMOKin hallituksen Idalle myöntämä mandaatti hakea ESU:n hallitukseen, kuten myös ESU:n hallituskausi, on vuoden mittainen. ESU:n liittokokous järjestetään Georgian Tbilisissä 1.–7. toukokuuta 2023. Henkilövalinnat tehdään torstaina 4. toukokuuta.

“On upeaa saada Ida SAMOKin ehdokkaaksi ESU:un. Idan kokemus opiskelijaliikkeessä ja edunvalvonnassa antavat erinomaiset edellytykset toimia ESU:n hallituksen jäsenenä”, sanoo SAMOKin puheenjohtaja Joonas Soukkio.

Ensi vuosi on tärkeä opiskelijoille Euroopan tasolla, sillä silloin käydään europarlamenttivaalit sekä järjestetään Bolognan ministerikokous Albanian Tiranassa. Kokouksessa eurooppalaisen korkeakoulualueen ministerit tapaavat keskustellakseen Bolognan prosessin saavutetuista ja vielä saavuttamattomista tavoitteista. Bolognan prosessin avulla pyritään yhtenäistämään eri Euroopan maiden korkeakoulutusjärjestelmiä.

Lisätietoja:
Ida Flemmich
+358 50 492 8816
[email protected]

Roosa Veijola
eurooppapolitiikan asiantuntija, SAMOK
+358 50 389 1012
[email protected]