Yrkeshögskolestuderandena valde Daniela Sundell till årets lärare

Lektor Daniela Sundell, vald till årets yrkeshögskolelärare, jobbar på yrkeshögskolan Novia. Studerandena som nominerade Sundells beskriver henne som en hjälpsam och inspirerande lärare, som har brett kunnande och erfarenhet inom branschen hon lär.

”Priset motiverar och inspirerar mig som lärare att tro på det jag gör och att jobba och utvecklas. Att få jobba tillsammans med studerande och lärare med varierande bakgrund och i dialog med arbetslivsrepresentanter är oerhört inspirerande och lärorikt. Ett ödmjukt och varmt tack till mina studerande, Studerandekåren Novium och juryn”, konstaterar årets lärare 2019 Daniela Sundell.

SAMOK delar årligen ut Årets lärare -priset, för att framföra hur bra utlärning som pågående sker i yrkeshögskolor. Samtidigt är det ett sätt att tacka lärare för att de satsar på utvecklingen av lärandet och studerandenas kunnande.

”I yrkeshögskolor har lärandet enormt värde. En arbetslivsinriktad och praktisk utbildning är ofta mycket lärarcentrerad, och i SAMOK vill vi framföra det fina arbetet lärarna gör”, berättar SAMOK:s ordförande Iiris Hynönen.

Årets lärare -priset utdelades på de nationella yrkeshögskoledagarna i Kuopio. SAMOK och yrkeshögskolornas studerandekårer samlade nominationer till årets lärare av yrkeshögskolestuderanden. SAMOK:s styrelsemedlem Ella Joukkola, OAJ:s högskolesakkunnige Pasi Repo, och Arenes vice-ordförande Riitta Konkola utgjorde rådet som valde årets lärare, utifrån 20 nominationer från över hela landet. SAMOK delar nu ut Årets lärare -priset för andra gången.

Information:

Daniela Sundell
Årets lärare 2019
[email protected]
+35824323378
+358505645900

Iiris Hynönen
SAMOK:s ordförande
[email protected]
+358503891000