Sanja Laitinen-Lindelöf

LUE MYÖS SANJAN BLOGITEKSTI KLIKKAAMALLA TÄSTÄ, KUN SE JULKAISTAAN.

Sanja Laitinen-Lindelöf on ehdokas SAMOKin hallituksen varapuheenjohtajaksi vuodelle 2025.

Sanja on Diakonia-ammattikorkeakoulun opiskelijakunta O´Diakosta, ja on tänä vuonna toiminut O´Diakon hallituksen puheenjohtajana.

Miksi haet SAMOKin hallitukseen?

Opiskelijoiden riittävä toimeentulo, turvattu asuminen ja saavutettavat palvelut mahdollistavat osaltaan hyvää mielenterveyttä ja tukevat siten tulevaisuuden työelämän kestävyyttä. Haluan tuoda liiton toimintaan läpinäkyvämpää viestintää ja pedagogista suunnittelua, jotta yhdenvertaisemmat palvelut voitaisi taata koko opiskelijakuntakentälle.

Myös puheenjohtajiston kesken vastuualueita jaetaan vuodesta riippuen eri tavoin. Mitkä asiat sinua kiinnostaisivat erityisesti puheenjohtajiston vastuualueelta?

Ensisijaisesti sosiaalipolitiikka. Toissijaisesti viestintä, yhdenvertaisuus, palvelut ja kansainväliset järjestösuhteet. Nämä teemat liittyvät läheisesti koulutus- ja kokemus-taustaani sosiaalialan toimijana.

Millaisia verkostoja sinulla on ja millainen verkostoituja olet?

Minulla on laajat alueelliset verkostot erityisesti kolmannen sektorin ja korkeakouluyhteisön sisällä. Verkostoitujana olen rento, mukautumiskykyinen ja muut huomioon ottava, tulevaisuus- ja ratkaisukeskeinen toimija.

Millaista poliittista vaikuttamiskokemusta sinulla on?

Korkeakoulumme osakeyhtiön hallituksen opiskelijaedustajana ja opiskelijakunnan toimijana olen ollut mukana useissa ministeri- ja virkahenkilöstötapaamisissa. Opiskelijakuntamme hallituksessa olen kirjoittanut kannanottoja ja kehittänyt yhteistyösopimuksiamme, sekä luonut parempia yhteyksiä opiskelijakunnan ja korkeakoulun välille.

Millaista johtamiskokemusta sinulla on ja millainen johtaja pyrit olemaan?

Minulla on johtamiskokemusta tiimien ja projektien vetämisestä työelämässä ja opiskelijakunnassa. Työelämässä olen toiminut vastuuopettajana lapsi- ja perhetyössä, ja johtanut tuotekehitykseen ja mainontaan keskittyvää markkinointitiimiä. Johtajana olen läsnäoleva, mahdollistava, tiedolla sekä valmentaen johtava vastuullinen toimija.

Miksi sinun pitäisi tulla valituksi SAMOKin hallitukseen?

Olen tehokas, innokas, ihmislähtöinen ja oppimishaluinen toimija. Työelämä- ja koulutustaustani yhdistettynä monipuoliseen kokemukseeni opiskelijakuntakentän toimijana, ovat antaneet minulle hyvät valmiudet kehittää ja tukea SAMOKin toimintaa.

Mitä muuta haluaisit kertoa?

Opiskelijoiden yhteiskunnallisen aseman heikentäminen ei voi jatkua! Asumiseen ja toimeentuloon liittyvät epävarmuudet, haitalliset normit, eri alojen arvostuksen puute ja palvelujen saavuttamisen haasteet johtavat enenevissä määrin opiskelijoiden huonovointisuuteen, jonka he vievät väistämättä mukanaan työelämään. Yhteiskunnan kantokyky vaatii tulevilta sukupolvilta pitkäjänteistä jaksamista ja sen tukeminen edellyttää panostusta opiskelijoiden hyvinvointiin.

Ennen nykyistä rooliani olen toiminut tutorina, hallituksen kansainvälisten asioiden ja tutoroinnin vastaavana, sekä varapuheenjohtajana. Into opiskelijoiden edunvalvontaan heräsi saadessani vastuulleni Pieksämäen kampuksen, joka oli pitkään kärsinyt alueellisen saavutettavuuden mukanaan tuomista haasteista.

Yhteystiedot:

Instagram: sanjasamokiin
LinkedIn: Sanja Laitinen-Lindelöf
Sähköposti: [email protected]