Terppa Kuismin

LUE MYÖS TERPAN BLOGITEKSTI, JOKA LÖYTYY TÄÄLTÄ.

Terppa Kuismin on ehdokas SAMOKin varapuheenjohtajaksi ja hallituksen jäseneksi vuodelle 2024.

Terppa on Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta Kaakosta, jossa on tämän vuoden toiminut hallituksen 1. varapuheenjohtajana.

SAMOKin hallituksessa vastuualueet ja niiden yhdistelmät vaihtelevat vuosittain. Mitkä vastuualueet kiinnostavat sinua ensisijaisesti? Entä toissijaisesti?

”Aiempi kokemukseni palvelee parhaiten sosiaali- ja koulutuspolitiikan kysymyksissä. Olen yhdenvertaisuuden puolustaja, ja koulutukseni myötä pystyn tarkastelemaan molempia teemoja yksilöiden kannalta.”

Myös puheenjohtajiston kesken vastuualueita jaetaan vuodesta riippuen eri tavoin. Mitkä asiat sinua kiinnostaisivat erityisesti puheenjohtajiston vastuualueelta?

”Poliittinen vaikuttaminen on kiinnostava kokonaisuus, jota olen jo päässyt kokeilemaan kuntatasolla. Myös liiton edustaminen ulkopuolisille tahoille kiinnostaa.”

Millaisia verkostoja sinulla on ja millainen verkostoituja olet?

”Minulla on laajat verkostot eri suuntiin. Tunnen ihmisiä eri aloilta ympäri Suomea. Olen laajentanut verkostojani myös eri ammattiliittojen puoleen. Verkostoitujana olen reipas ja rohkea, ja näen potentiaalia kaikenlaisessa yhteistyössä. Verkostoidun tehokkaasti niin netissä kuin livenäkin.”

Millaista poliittista vaikuttamiskokemusta sinulla on?

”Olen käynyt keskustelua kuntapäättäjien kanssa opiskelijoiden näkyvyyden parantamiseksi Mikkelissä, sekä esittänyt kysymyksiä vaalipaneelissa. Lobbaamisesta minulla ei ole vielä ole kokemusta, mutta luotan sosiaaliseen älykkyyteeni ja kykyyni oppia uutta nopeasti.”

Millaista johtamiskokemusta sinulla on ja millainen johtaja pyrit olemaan?

”Olen toiminut varapuheenjohtajana opiskelijakunnassa, sekä puheenjohtajana oman alani opiskelijayhdistyksessä. Toimin myös sarjakuvatapahtumissa erilaisissa rooleissa, kuten esimerkiksi sidosryhmävastaavana ja hyväntekeväisyystiimin vastaajana. ”

Miksi sinun pitäisi tulla valituksi SAMOKin hallitukseen?

”Tartun ongelmiin ennakkoluulottomasti, ja olen valmis kamppailemaan hyvien asioiden puolesta viimeiseen asti. Minulla on aikaa, osaamista ja ennen kaikkea tahtoa muuttaa Suomea ja koko maailmaa.”

Mitä muuta haluaisit kertoa?

”Minulla on kokemusta useammassa eri järjestössä toimimisesta, sekä erilaisista luottamuspesteistä. Olen ollut oman alani opiskelijayhdistyksen puheenjohtaja ja rahastonhoitaja, sekä oman alani ammattiliiton opiskelijatoimikunnan puheenjohtaja.

Olen reipas verkostoituja, joka suhtautuu kaikkeen positiivisesti. Tiimityöskentelyn sujuminen on minulle tärkeää, ja yritän aina olla hyvän mielen lähettiläs. Kannan vastuuni, ja uskallan kyseenalaistaa vanhoja toimintamalleja. Ei ole sellaista haastetta, minkä edessä lannistuisin. Jos tekemiseen tarvii vähän hyvää pöhinää ja naurua, niin täältä pesee!”

Yhteystiedot:

Instagram: terbzgoessamok
Sähköposti: [email protected]