16.07.2019 | Kannanotot

Korkeakoulutuksen pitää olla kaikkien ulottuvilla taustasta huolimatta – olemme valmiina käärimään hihat saavutettavuustalkoissa!

Perhetausta, sukupuoli ja etninen tausta ohjaavat yhä liikaa sitä, ketkä suorittavat korkeakoulututkintoja tässä maassa. Siksi iloitsemme, että maan hallitus on ottanut koulutuksellisen tasa-arvon edistämisen vakavasti kirjaamalla korkeakoulutuksen saavutettavuussuunnitelman hallitusohjelmaan. Nyt on aika lunastaa lupaukset ja lähteä kunnianhimoisesti toteuttamaan suunnitelmaa!

“Saavutettavuussuunnitelma on hallitusohjelman helmi ja me SAMOKissa olemmekin esittäneet kyseisen suunnitelman laatimista jo pitkään. Koulutus on periytynyt suomalaisessa yhteiskunnassa jo liian pitkään, ja on pöyristyttävää jos härkää ei tartuta nyt viimeistään sarvista. Hallituksen on tartuttava tuumasta toimeen!” vaatii puheenjohtaja Iiris Hynönen

Korkeasti koulutettujen osuus on laskussa kaikissa alle 35-vuotiaissa ikäluokissa. Saavutettavuussuunnitelma on yksi ratkaisu tähän ongelmaan: koulutustaso saadaan nousuun vain, jos päättäjät kiinnittävät tarpeeksi huomiota erilaisten väestöryhmien koulutukseen pääsyyn ja läpäisyyn liittyviin haasteisiin. 

“Suomalainen yhteiskunta ei pärjää tulevaisuudessa, jos korkeakoulutettujen määrä jatkaa laskuaan. Me AMK-opiskelijat olemme valmiita käärimään hihat ja osallistumaan saavutettavuustalkoisiin! Heitänkin hallitukselle ja etenkin ministeri Annika Saarikolle haasteen: varmistakaa, että koulutuksellinen yhdenvertaisuus toteutuu, ja laatikaa korkeakoulutuksen saavutettavuussuunnitelma puoliväliriiheen mennessä. Jos siinä onnistutte, niin SAMOK tarjoaa teille meidän väen omin käsin leipoman kakun!” lupaa Iiris Hynönen.

Lue lisää koulutuksellisesta tasa-arvosta täältä!

Olemme tavattavissa Porissa Suomi Areenalla tiistaista torstaihin, tule juttelemaan kanssamme koulutuksellisesta tasa-arvosta ja osallistu somessa keskusteluun häsärillä #saavutettavuustalkoot! Seuraa meitä Twitterissä: @iiperi @liisahyytiainen @armimurto @AntonMiettii @inazumah @joelvierikko 

Lisätiedot: 

Iiris Hynönen
Puheenjohtaja
050 389 1000
[email protected]