01.12.2017 | Blogi

Frank Studentsille uutta rahoitusta – omistussuhteet muuttuvat

Frank Students on meidän opiskelijajärjestöjen perustama ja yhdessä KILROY:n kanssa omistama yritys, joka on opiskelijoille tuttu ennen kaikkea etujen ja alennusten sekä digitaalisen opiskelijakortin kautta. Frank on kuitenkin myös muuta kuin mobiiliappi tai logo opiskelijakortin kulmassa.

Frankin tavoitteena on parantaa opiskelijoiden arkea. Viime vuosina Frank on panostanut vahvasti teknologiseen kehitykseen, jotta palveluista saadaan opiskelijoille mahdollisimman hyviä. Frankin digipalvelulla onkin jo lähes 100 000 käyttäjää. Jatkossa teknologia-alusta mahdollistaa perinteisen opiskelijatunnistuksen lisäksi paljon muitakin helpotuksia opiskelijaelämään.

Kehitystyö vaatii kuitenkin myös taloudellisia panostuksia ja siksi Frank on nostamassa puolen miljoonan kasvurahoituksen hyvän kehityksen jatkamiseksi, kasvun vahvistamiseksi ja toiminnan laajentamiseksi. Sijoittajana toimii nykyinen omistajakumppanimme KILROY.

Frankin tulevaisuuden suunnitelmia on käyty syksyn aikana kattavasti läpi niin nykyisten omistajien kuin potentiaalisten uusien sijoittajien kanssa, ja vastaanotto on ollut myönteinen. On hienoa, että myös Frankin läpikotaisin tunteva ja yhtiön kehittämiseen sitoutunut KILROY, ilmaisi kiinnostuksensa satsata yhtiöön aiempaa enemmän.

Tämänkaltainen järjestely on kovaa kasvua hakeville yrityksille varsin tyypillinen. Voimme olla ylpeitä siitä, että opiskelijoiden rakentamassa yrityksessä on potentiaalia kasvaa ja kehittyä.

On mahdollista, että jollain aikavälillä Frank saattaa tavoitella jopa kansainvälisiä markkinoita mutta Frankin kovaa ydintä on kuitenkin nyt ja tulevaisuudessa opiskelijoiden elämän helpottaminen sekä elämänlaadun parantaminen nimenomaan Suomessa.

Rahoituksen myötä myös yhtiön omistussuhteet muuttuvat. Meille opiskelijajärjestöille on ollut ensiarvoisen tärkeää varmistaa, että opiskelijoiden ääni kuuluu jatkossakin yhtiön kehityksessä. Myös KILROY on sitoutunut siihen, että opiskelijoilla on jatkossakin tuntuva omistus ja vahva vaikutusvalta yhtiössä. Opiskelijajärjestöt omistavat jatkossa 30 %:n osuuden yhtiöstä ja opiskelijoiden vaikutusvalta on varmistettu myös osakassopimuksessa. Osakassopimuksessa on turvattu vaikuttavuutemme tärkeissä yhtiön tulevaisuutta ja toimintaa koskevissa päätöksissä.

Miten tämä kaikki sitten vaikuttaa opiskelijan arkeen? Lähinnä siten, että Frank saa rahoituksen myötä yhä paremmat edellytykset tehdä palvelusta entistä kattavamman sekä mahdollisuuksia kehittää myös uudenlaisia ideoita opiskelijaelämän parantamiseksi. Yhdessä Frankin kanssa meidän opiskelijajärjestöjen on tarkoitus rakentaa entistä parempia edellytyksiä sujuvalle ja toimivalle opiskelija-arjelle.

Niin ja mitä sitten tulee opiskelijadataan eli opiskelijajärjestöjen jäsentietoihin, niin niiden omistus säilyy jatkossakin 100 prosenttisesti opiskelijoilla. Opetushallituksen Koski-rekisterin kehittymistä seuraamme luonnollisesti SAMOKissa jatkuvasti, mutta vielä sen käyttöönotto ei ole ajankohtaista.

Opiskelijastatuksen varmennus tapahtuu toistaiseksi siis yhä järjestöjen jäsenrekisterin perusteella. Joka tapauksessa olemme sopineet, että jos opiskelijatunnistautuminen tulevaisuudessa pystytään avaamaan kaikille opiskelijoille, järjestöjen jäseneksi voi liittyä myös Frankin palvelun kautta. Tämä avaa mahdollisuuksia tavoittaa myös sellaisia opiskelijoita, jotka eivät tällä hetkellä liity jäseneksi ja tilaa opiskelijakorttia.

Miikka Lönnqvist,
SAMOKin toiminnanjohtaja