13.09.2023 | Blogi

Vieraskynä: Keikkatyömahdollisuuksia opiskelijoille ympäri Suomen

Etsitkö osa-aikatyötä opintojen oheen? Tiesitkö, että voit hakea lyhytaikaisiin sijaisuuksiin eli keikkatöihin näppärästi Kuntarekryn kautta?

Kunnat ja hyvinvointialueet tarjoavat runsaasti keikkatyömahdollisuuksia ympäri maata. Erityisesti perusopetuksessa, varhaiskasvatuksessa, hoitoalalla ja laitoshuollossa on äkillisiä tarpeita sijaisille lähes ympäri vuoden. Syksyn ja kevään flunssakaudet saavat usein aikaan piikin sijaistarpeissa.

Lyhytaikainen keikkatyö ei välttämättä vaadi edes tietyn alan opintoja tai pätevyyksiä, joten voit hyvin ilmoittautua keikkatyöntekijäksi esimerkiksi useamman organisaation ns. keikkatyörinkiin. Keikkatyö on erinomainen tapa kerryttää työkokemusta ja saada lisätienestejä opintojen ohessa tavalla, joka sopii juuri sinun aikatauluusi.

Käytännössä homma toimii siten, että työnantajat julkaisevat Kuntarekryssä keikkatyöilmoituksia, joilla he hakevat sopivia tekijöitä keikkalaisjoukkoonsa. Kun jätät keikkatyöhakemuksen tietylle työnantajalle, voit saada kutsun haastatteluun ja päästä sitä kautta osaksi keikkatyörinkiä. Tämän jälkeen saat aina tiedon tarjolle tulevista keikoista nopealla aikataululla tekstiviestitse tai pidemmällä varoitusajalla Kuntarekrystä löytyvään keikkakalenteriisi. 

Voit hallinnoida omaa käytettävyyttäsi omassa Kuntarekry-profiilisissasi ns. käytettävyyskalenterin kautta eli merkitä etukäteen ne ajankohdat, jolloin olisit käytettävissä keikkatyöhön ja milloin et. Näin saat tarjouksia vain sinulle sopivista keikoista, jolloin mahdollisuutesi keikkavuoron saamiseen paranee. Tarjouksen saapuessa, senhetkisestä keikkaringistä nopeimmin vastannut saa kiinnitettyä vuoron itselleen.

Mikäli sinua kiinnostavalla työnantajalla ei sitten ole Kuntarekryssä julkaistuna keikkatyöilmoitusta, voit myös jättää yleisen, avoimen keikkatyöhakemuksen Kuntarekry-järjestelmään hakijaportaalin kautta. Voit kohdistaa yleisen keikkatyöhakemuksen haluamiesi työnantajien nähtäville tai esimerkiksi rajata laajemmin vain tietyn työssäkäyntialueen, jolla toimiville työnantajille hakemus näkyy.

Työnantajien käytännöt vaihtelevat sen suhteen, kuinka usein he käyvät tarkastelemassa keikkatyöhakemuksia sekä siinä, miten keikkalaisten ns. sopivuustarkastus tehdään. Saat tarkemman tiedon menettelyistä aina suoraan työnantajalta, koska Kuntarekry ei osallistu keikkalaisten rekrytointiin ja välittämiseen muutoin kuin tarjoamalla siihen helppokäyttöisen järjestelmän. 

Voit lukea lisää keikkatyömahdollisuuksista sekä keikkatyön hakemisen ja vastaanottamisen käytännöistä täältä. Työnantajien julkaistut keikkatyöilmoitukset näet täältä ja yleisen keikkatyöhakemuksen voit puolestaan jättää tätä kautta.

Löydät Kuntarekrystä myös satoja kesätyö- ja harjoittelupaikkoja vuosittain, erityisesti alkukeväästä. Voit esimerkiksi tehdä kätevän hakuvahdin oman opiskelualasi kesätyö- ja harjoittelupaikoista, jolloin saat tiedon uusista sinua kiinnostavista mahdollisuuksista suoraan sähköpostiisi. Kuntarekry.fi -sivustolta löydät avoimien työpaikkojen lisäksi myös runsaasti hyödyllisiä työnhakuvinkkejä sekä kunta- ja hyvinvointialuetyönantajien esittelysivut.

Tutustu siis työmahdollisuuksiisi osoitteessa kuntarekry.fi! Löydät ajankohtaisia työpaikkoja ja työnhakuvinkkejä myös sosiaalisesta mediasta (Facebook, Instagram, LinkedIn, X ja TikTok) käyttäjältä @kuntarekry.

Blogi on yhteistyöjulkaisu Kuntarekry.fi kanssa.