09.02.2021 | Blogi

Ninni Kuparinen: Uusi vuosi, uudet kuviot – vai kaikki uutta?

Oletko sinä niitä, jotka päättävät aloittaa uuden elämän, kun vuosi vaihtuu?

Minä en. Luottamustoimet alkavat usein vuoden alusta, siinä on ollut minulle tarpeeksi muutosta. Nyt uusi vuosi toi minulle kuitenkin uuden luottamustoimen, uuden kodin ja uuden paikkakunnan. On myönnettävä, ettei muutto ole ollut henkisesti kovin helppo, vaikka täällä pääkaupunkiseudulla onkin ystäviä ja tuttuja jo valmiiksi. Tuttua on myös ollut viime vuonna  opittu etätyöskentely ja -opiskelu. 

Viime syksynä ja tänä keväänä monet opiskelijat aloittivat opintonsa uudella paikkakunnalla, missä heistä monella ei ole yhtään tuttua. Ryhmäytyminen omien opiskelukavereiden kanssa on hankalaa, kun tutustuminen tapahtuu etänä. Monen amk-opiskelijan mielenterveys ja jaksaminen on ollut koetuksella. Koronapandemian vuoksi monen arki on näyttänyt tältä: ystäviä ei juurikaan voi nähdä, perhettä ei voi pyytää kylään, uusiin ihmisiin ei voi oikeastaan tutustua eikä harrastuksissa voi käydä. Aika menee lähinnä kotona yksin. Monelle uudelle opiskelijalle ja luottamustoimijalle tilanne on uusi ja tottuminen vie aikaa. Muistakaa, että kukaan meistä ei ole tässä yksin!  

Omalla kohdallani olen pitänyt jaksamista ja motivaatiota yllä rutiinien avulla. Varsinkin uudella paikkakunnalla jää helposti kotiin neljän seinän sisälle. Ensimmäisen viikon jälkeen otin itseäni niskasta kiinni. Aamulenkki, aamupala, töitä työpöydän ääressä, lounastauko ja vapaa-ajalla kunnollinen irtautuminen työnteosta. Muun muassa näillä olen selvinnyt tästä.

Mun vinkit etäarkeen: 

  • kissat tai lemmikit ylipäätään – pakko nousta aamulla antamaan niille ruokaa ja niistä on seuraa
  • videopuhelut ystävien ja sisarusten kanssa – ihana nähdä kasvot pelkkien viestien lisäksi!
  • rutiinit – esimerkiksi työ, opiskelu, lukeminen ja palautuminen
  • ulkoilu – pää pysyy kasassa eikä seinät kaadu kotona päälle

Uusi vuosi, uudet kuviot. Muuttaminen kannatti, sillä olen päässyt osaksi uutta yhteisöä. Uusi ympäristö on opettanut minulle paljon ja samalla olen löytänyt monipuolisempia tapoja ylläpitää omaa ja läheisteni hyvinvointia. Yhdessä kohti uutta vuotta!

 

Ninni Kuparinen
Hallituksen jäsen

Ninni vastaa hallituksen jäsenenä koulutuksellisesta tasa-arvosta, hyvinvoinnista ja viestinnästä. Hänen yhteystietonsa ja kuvauksen siitä, missä asioissa häneen voi olla yhteydessä, löydät nettisivuiltamme.  Ole yhteydessä koska vaan – autamme mielellään asiassa kuin asiassa AMK-opiskelijoihin liittyen!

SAMOK Behind the Scenes raottaa salaisuuden verhoa! Millaisia hallituksen jäsenemme ovat ja mitä he tekevät päivittäisessä työssään? Odotamme innolla porukkamme toteutuksia, toivottavasti sinäkin. Seuraa somekanaviamme ja pysyt mukana menossa!

Instagram: @samok_fin

Twitter: @SAMOK_FIN

Facebook: samok.fin / Suomen opiskelijakuntien liitto – SAMOK ry