03.02.2022 | Blogi

Mikä ihmeen poliittinen ohjelma? – Miksi siitä pitäisi välittää?

Aika kuluu nopeasti. Vuotta 2022 on jo ensimmäinen kuukausi takana, vaikka tuntuu, että vasta olisi ollut liittokokous. Järjestötoiminnassa vuoden ensimmäinen kuukausi menee usein uusiin hommiin perehtymisessä, vuosikellon laatimisessa ja toiminnan suunnittelussa. Näissä merkeissä on tammikuu mennyt myös SAMOKissa.

Vuoden alkuun kuuluu usein myös jännittämistä. Itse jännitän ja odotan tänä vuonna eniten SAMOKin poliittisen ohjelman päivittämistä. Kyseessä on kuitenkin yksi tärkeimmistä asiakirjoistamme. Mikä tekee siitä tärkeän niin SAMOKille kuin AMK-opiskelijoille?

Poliittisen ohjelman tarkoitus on toimia SAMOKin vaikuttamisen välineenä AMK-opiskelijoita koskevissa asioissa. Ohjelmassa määritellään millaista vaikuttamista SAMOK tulee tekemään tulevaisuudessa ja millä tavoitteilla. Poliittista ohjelmaa voi myös ajatella eräänlaisena vaikuttamisen työkalupakkina. Sieltä käydään etsimässä kannat, linjat ja tavoitteet, kun niitä tarvitaan. Se pysyy myös kaikessa toiminnassa mukana ja antaa selkeän näkemyksen, mihin me kaikki AMK-opiskelijoiden edunvalvojina haluamme vaikuttaa.

Uuden poliittisen ohjelman ensimmäinen luonnos on tarkoitus tulla lausuttavaksi jo kesällä, mistä syystä sen valmistelut on aloitettu jo nyt. Tammikuussa pidetyllä Lähtölaukauksella osa osallistujista pääsi jo yhdellä teemapolulla jakamaan ajatuksiaan ja antamaan eväitä ohjelman päivittämiseen. Valmistelun tueksi tulemme järjestämään myös kevään aikana lisää työpajoja ja webinaareja opiskelijakunnille. Jos kiinnostuit, pääset varmasti olemaan jollain tavoin mukana poliittisen ohjelman työstössä.

Jotta voimme saada mahdollisimman vaikuttavan poliittisen ohjelman aikaiseksi, tarvitaan koko opiskelijakuntakentän osaaminen ja kokemus sen valmisteluun. Tule siis mukaan oppimaan uutta, jakamaan näkemyksiäsi ja antamaan oma panoksesi poliittisen ohjelman työstöön!

 

Rico Martikainen
SAMOKin varapuheenjohtaja 2022