20.02.2020 | Blogi

Miika Hiltunen: Miksi Lähtölaukaus on vuoden paras tapahtuma?

SAMOKin Lähtölaukaus-risteily, tai tutummin Lähtis, on opiskelijakuntien luottamushenkilöille ja työntekijöille järjestetty koulutustapahtuma, joka vuosittain kerää lähes 300 osallistujaa ympäri Suomen. Kouluttajina tapahtumassa on laaja kirjo nykyisiä ja entisiä työntekijöitä, sidosryhmien edustajia sekä muiden valtakunnallisten järjestöjen työntekijöitä. 

Itselleni tapahtuman ylivoimaisesti hienoin asia on kumminkin ihmiset. Vaikka koulutukset herättävätkin tunteita ja ideoita, niiden hyöty moninkertaistuu, kun niistä pääsee keskustelemaan muiden risteilyn osallistujien kanssa. Tämän lisäksi lähes 300 opiskelijakuntien ja sidosryhmien edustajaa samassa tilaisuudessa antaa loistavan mahdollisuuden päästä verkostoitumaan valtakunnallisesti!

Esimerkiksi kuluvana vuonna osallistuin koulutuksiin, sidosryhmien sekä yhteistyökumppaneiden järjestämiin tilaisuuksiin sekä keskustelin lukuisista aiheista niin opiskelijakuntien edustajien kuin muiden osallistujien kanssa.

Kaiken kaikkiaan Lähtölaukaus on tapahtuma, joka tarjoaa foorumin kaikille osallistujille ideoiden vaihtamiseen sekä antaa mahdollisuuden tulla kuulluksi. Itselleni Lähtölaukaus on viime vuosina toiminut merkkinä, että on aika kääriä hihat ja alkaa töihin.

Lähtölaukauksen ajankohta on myös useimpien opiskelijakuntien luottamustoimijoille erinomainen sen osuessa tammikuun loppupuolelle; se toimii eräänlaisena perehdytysjakson loppuhuipennuksena. Lisäksi aikainen ajankohta vuoden alussa mahdollistaa sen, että luottamustoimijat pystyvät jakamaan keskenään sekä sidosryhmien kanssa ideoita ja halutessaan myös implementoida niitä omissa opiskelijakunnissaan. 

Sidosryhmien läsnäolo taas antaa mahdollisuuden suunnitella erilaisia yhteistyökuvioita sekä pallotella erilaisia ideoita. Poliittisten nuorisojärjestöjen mukanaolo puolestaan edesauttaa matalan kynnyksen tutustumista puoluepolitiikkaan, sekä mahdollisuuden keskustella politiikan eri aihealueista. Tämä toivottavasti edesauttaa poliittisen kiinnostuneisuuden lisääntymistä myös ammattikorkeakouluopiskelijoiden piirissä.

Kaiken kaikkiaan Lähtölaukaus on tapahtuma, joka tarjoaa foorumin kaikille osallistujille ideoiden vaihtamiseen sekä antaa mahdollisuuden tulla kuulluksi. Itselleni Lähtölaukaus on viime vuosina toiminut merkkinä, että on aika kääriä hihat ja alkaa töihin.

Miika Hiltunen
hallituksen jäsen

Miika vastaa hallituksen jäsenenä jatkuvasta oppimisesta. Hänen yhteystietonsa ja kuvauksen siitä, missä asioissa häneen voi olla yhteydessä, löydät nettisivuiltamme.  Ole yhteydessä koska vaan – autamme mielellään asiassa kuin asiassa AMK-opiskelijoihin liittyen!

SAMOK Behind the Scenes raottaa salaisuuden verhoa! Millaisia hallituksen jäsenemme ovat ja mitä he tekevät päivittäisessä työssään? Odotamme innolla porukkamme toteutuksia, toivottavasti sinäkin. Seuraa somekanaviamme ja pysyt mukana menossa!

Instagram: @samok_fin

Twitter: @SAMOK_FIN

Facebook: samok.fin / Suomen opiskelijakuntien liitto – SAMOK ry