11.08.2017 | Kannanotot

SAMOK, SYL, Sakki ja Lukiolaiset: Opiskelijoiden mahdollisuudet junamatkustukseen turvattava

Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner esitteli tiedotustilaisuudessa keskiviikkona 9.8. hallituksen suunnitelmaa vapauttaa henkilöjunaliikenne kilpailulle 2020-luvun alussa.

Suomen opiskelijakuntien liitto – SAMOK, Suomen ylioppilaskuntien liitto (SYL), Suomen Ammattiin Opiskelevien Liitto – SAKKI ja Suomen lukiolaisten liitto vaativat, että kilpailutuksen valmistelussa otetaan huomioon pienituloisten väestöryhmien, kuten opiskelijoiden, varusmiesten ja eläkeläisten, nykyinen erityisryhmä-asema junalippujen hinnoittelussa.

“Henkilöjunaliikenteen avaaminen kilpailulle toisi mukanaan monia mahdollisuuksia: tulevaisuudessa liikkuminen työn ja opintojen perässä voi olla sujuvampaa kilpailun sekä maakuntien ja kaupunkiseutujen järjestämisoikeuden myötä. Uudistuksessa on kuitenkin pidettävä huolta siitä, että junalla matkustaminen on opiskelijoille ja muille pienituloisille ryhmille taloudellisesti mahdollista myös tulevaisuudessa. Edullisten lippujen tarjoaminen pienituloisille erityisryhmille tulisi olla osa kilpailutusehtoja” puheenjohtajat toteavat.

Lisätietoja:

Anni Koivisto, puheenjohtaja, SAMOK
p. 050 389 1000

Riina Lumme, puheenjohtaja, SYL
p. 044 906 5007

Jasmin Khabbal, puheenjohtaja, SAKKI
p. 044 7530 581

Pietu Heiskanen, puheenjohtaja, SLL
p. 050 439 4498