05.05.2022 | SAMOK viestii, Tiedotteet

AMK-opiskelijat valitsivat vuoden opettajaksi Sofia Frilundin

Vuoden ammattikorkeakouluopettajaksi on valittu Sofia Frilund Yrkeshögskolan Noviasta Vaasasta. Frilundia ehdottaneet opiskelijat kehuvat hänen opetuksessan monipuolista digitaalisten työkalujen käyttöä lähi- että etäopetuksessa, innovatiivisuuttaan ja sitoutumista opettamiseen sekä opetusmateriaalien laatua.

Myös hänen pedagogista osaamistaan kiiteltiin ehdotuksissa. Yksi opiskelija avaa perusteluissa, kuinka kaikki hänen aiemmat matematiikan kurssit olivat hylättyjä, kunnes hän aloitti Frilundin opetuksessa. Frilundin kuvaillaan selittävän asiat sellaisella tavalla, että siitä ymmärtää miksi asia on niin kuin on.

”Otan tämän palkinnon vastaan suurella ilolla ja kiitollisuudella. Myönteinen palaute opiskelijoilta lämmittää aina erityisen paljon, joten haluan kiittää heitä aivan erityisesti. Opettajana tämä palkinto motivoi ja innoittaa kehittämään itseäni. Haluan myös nostaa esille opettajakolleeganit jotka tekevät arvokasta työtä. On suunnattoman opettavaista saada työskennellä yhdessä moninaisista taustoista tulevien opettajien kanssa. Lämmin kiitos opiskelijoilleni esittämisestä, opiskelijakunta Noviumille ja valintaraadille”, iloitsee vuoden opettaja 2022 Sofia Frilund.

SAMOK jakaa vuosittain Vuoden opettaja -palkinnon tuodakseen esille ammattikorkeakoulujen laadukkaan ja pitkäjänteisen opetustyön. Samalla palkinnolla halutaan kiittää opettajia panoksestaan opetuksen kehittämiseen ja opiskelijoiden osaamisen kasvattamiseen. Palkinnon teemana oli tänä vuonna digitalisaation mahdollisuuksien hyödyntäminen opetuksessa innovatiivisesti.

“On hienoa, että pääsemme nostamaan esiin monipuolisesti loistavia opettajia ammattikorkeakoulukentältä. Tällä hetkellä olemme työskennelleet vahvasti digitaalisten opetustapojen kautta ja tulevaisuudessa toivottavasti osataan yhdistää näitä opittuja tapoja lähiopetukseen. On tärkeää, että kaikesta hyvästä otetaan hyödyt irti ja kehitetään meidän korkealuokkaista AMK-opetusta aktiivisesti”, sanoo SAMOKin puheenjohtaja Emmi Lainpelto.

Vuoden opettaja -palkinto jaettiin ammattikorkeakoulujen rehtorineuvosto Arenen ja Metropolia ammattikorkeakoulun järjestämillä AMK-päivillä 5.5.2022. SAMOK ja ammattikorkeakoulujen opiskelijakunnat keräsivät Vuoden opettaja -palkintoa varten ehdotuksia opettajista ammattikorkeakouluopiskelijoilta. Valinnan teki raati, jonka muodostivat SAMOKin hallituksen jäsen Tekla Kosonen, OAJ:n korkeakoulutyöryhmän jäsen Jari Jokinen ja Arenen hallituksen jäsen Mona Forsskåhl. Ehdotuksia vuoden opettajaksi annettiin kaikkiaan kaksikymmentä. SAMOK jakaa Vuoden opettaja -palkinnon nyt viidettä kertaa.

Lisätietoja:

Vuoden opettaja 2022
Sofia Frilund
[email protected]
044 411 5452

SAMOKin hallituksen jäsenen
Tekla Kosonen
[email protected]
050 3891015