14 nuorisoalan järjestöä esittää Iiris Hynöstä Allianssin varapuheenjohtajaksi

Suomen opiskelijakuntien liitto – SAMOK esittää yhdessä 13 muun järjestön kanssa Iiris Hynöstä Suomen nuorisoalan kattojärjestö Allianssin varapuheenjohtajaksi kaudelle 2021-2022.

Iiris Hynösellä on pitkä vaikuttajatausta nuorisoalalta ja hän onkin toiminut kaksi vuotta Allianssin hallituksen varajäsenenä. Vuoden 2019 Hynönen vaikutti SAMOKin puheenjohtajana, lisäksi hänellä on kokemusta muun muassa Nyytistä, Diakonia-ammattikorkeakoulun opiskelijakunta O’Diakosta ja Suomen Lukiolaisten Liitosta, jossa hän on nykyisin myös töissä sosiaalipoliittisena asiantuntijana. Koulutukseltaan Hynönen on sosionomi ja varhaiskasvatuksen opettaja.

“Iiris on vakuuttava vaikuttaja, jolla on monipuolista kokemusta nuorisojärjestökentältä. Hänellä on taito saada ihmiset yhteen ja toisaalta myös lobata nuorten hyvinvoinnin puolesta. Iiriksen osaaminen, koulutus ja kokemus ovat valtava etu koko järjestölle”, kannustaa SAMOKin varapuheenjohtaja
Santeri Kujanpää.

“Allianssi saa Iiriksestä välittävän ja vaikuttavan varapuheenjohtajan, joka ymmärtää monimutkaisenkin kokonaiskuvan. Ennen kaikkea Iiris on kuitenkin ihmisten johtaja, joka saa organisaation kukoistamaan takaamalla kaikille mahdollisuuden saada äänensä kuuluviin”, vahvistaa Nyytin puheenjohtaja Sanni Lehtinen.

“Allianssi on ainut taho, joka voi puhua koko nuorisoalan äänellä. Ensi vuonna järjestetään suomalaisten nuorten arjen kannalta erittäin tärkeät kuntavaalit, jolloin Allianssilla on loistava tilaisuus yhdistää koko ala vaikuttamaan vaaleissa. Samaan aikaan pohdintaa herättää nuorisoalan rahoitus: ensi vuonna Suomessa on saatava aikaan poliittisia ratkaisuja, jotta nuorisoala voi jatkaa elintärkeää työtään jatkossakin”, linjaa Hynönen.

Allianssi valitsee varapuheenjohtajan syyskokouksessaan 18.11.2020. Iiristä esittää SAMOKin lisäksi Suomen ylioppilaskuntien liitto (SYL), Suomen Lukiolaisten Liitto, Suomen Ammattiin Opiskelevien Liitto – SAKKI, Suomen Opiskelija-Allianssi – OSKU, Finlands Svenska Skolungdomsförbund (FSS), Nyyti, Opiskelijoiden Liikuntaliitto (OLL), Nuorten Mielenterveysseura – Yeesi, Suomen Opettajaksi Opiskelevien Liitto SOOL, Eurooppanuoret, Vihreät nuoret, Vasemmisto-opiskelijat ja Sosialidemokraattiset Opiskelijat – SONK.

Suomen nuorisoalan kattojärjestö Allianssi ry on valtakunnallinen nuorisotyön palvelu- ja vaikuttajajärjestö. Se on poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton edunvalvoja, jonka jäseninä on 135 valtakunnallista nuoriso- tai kasvatusalan järjestöä, mukaan lukien SAMOK.

Lisätietoa:

Varapuheenjohtajaehdokas Iiris Hynönen

[email protected] 

(puh. pyydettäessä)