Mukaan toimintaan

Hei, mahtavaa että sinua kiinnostaa lähteä mukaan valtakunnallisen opiskelijaliiton toimintaan! Tältä sivulta löydät tietoa SAMOKin hallitukseen hakemisesta, linkin aihetta käsittelevään webinaariin, hallitusehdokkaan käsikirjan sekä hakijapalveluiden yhteystiedot.

 

Voisiko minusta tulla SAMOKin hallituksen jäsen? 

Kuka tahansa ammattikorkeakouluopiskelijoiden edunvalvonnasta ja aseman edistämisestä kiinnostunut voi hakeutua mukaan SAMOKin toimintaan! Tämä on mahdollista vuosittain järjestettävässä liittokokouksessa. Kokouksen yhteydessä SAMOKille valitaan liittohallitus, jonka tehtävä on toteuttaa liiton strategiaa ja toimintasuunnitelmaa yhdessä työntekijöiden kanssa.

Hallituksen toimikausi alkaa vuosittain 1.1. ja päättyy 31.12. ja sen työskentely tapahtuu ensisijaisesti liiton toimistolla Helsingissä.

 

Mitä pääset tekemään valtakunnallisessa edunvalvontajärjestössä?

  • Pääset edistämään ammattikorkeakouluopiskelijoiden asiaa valtakunnallisella tasolla.
  • Opit varmasti uutta edunvalvonnasta ja järjestötoiminnasta ja voit syventää aiemmin oppimaasi.
  • Saat itsellesi kattavan työelämäverkoston ja hyödyllisiä työelämätaitoja.
  • Pääset kartuttamaan kokemusta kansainvälisestä yhteistyöstä ja edunvalvonnasta.
  • Pääset tekemään edunvalvontatyötä mahtavassa työyhteisössä ja saat tueksesi oman työntekijäparin!

 

Voit kysyä lisätietoa ja ilmoittaa omasta ehdokkuudesta olemalla yhteydessä SAMOKin ehdokastukeen. Vuoden 2022 SAMOKin ehdokastuesta vastaa:

Tekla Kosonen
Hallituksen jäsen
[email protected]
050 389 1015

Aleksi Airaksinen
Järjestökoordinaattori
[email protected]
044 051 9521

Ehdokkaiden häirintäyhdyshenkilönä ja yhdenvertaisuustarkkailijana vuonna 2022 toimii:

Rico Martikainen
Varapuheenjohtaja
[email protected]
050 389 1002

 

Alla olevassa tiiviissä oppaassa on kerrottu, mitä Suomen opiskelijakuntien liitto – SAMOK tekee, millaisia luottamustehtäviä liiton hallituksessa on tarjolla ja kuinka voit hakea niihin.

Vuosi SAMOKissa oli hauska, kiireinen, välillä stressaava, aina opettava ja täynnä seikkailuja!

SAMOKista voi saada myös itselleen todella paljon: verkostoja, kokemuksia, osaamista ja tietenkin ystäviä. Suosittelen SAMOKiin hakemista kaikille, jotka haluavat oppia yhteiskunnallisesta toiminnasta, kasvattaa verkostojaan, oppia johtamista, tiimityöskentelyä ja vaikuttamista. Oma aikani SAMOKissa vaikutti merkittävästi oman urani suuntaan, ja tänä päivänä olen iloinen, että vastasin aikoinani kyllä opiskelijatoiminnalle!


SAMOK-alumni 2015

SAMOKiin hakeminen oli minulle pitkällisen pohdinnan tulos, ja osoittautui yhdeksi parhaimmista päätöksistä.
Erityisesti pääsin syventämään poliittista osaamista ja kehittymään esiintyjänä sekä asiantuntijana. Välillä kyllä väsytti pirusti, mutta tästäkin huolimatta vuosi hallituksessa antoi uskoa omiin kykyihin, ja auttoi nykyisen työpaikan saamisessa. Loppujen lopuksi parasta on hallituksesta saadut ystävät, joiden kanssa voi edelleen heittää läppää ja puida yhteiskunnan menoa.


SAMOK-alumni 2017

Kirjoita tähän hakusana ja paina enteriä