Mukaan toimintaan

Kuka tahansa ammattikorkeakouluopiskelijoiden edunvalvonnasta ja aseman edistämisestä kiinnostunut voi hakeutua mukaan SAMOKin toimintaan. Tämä on mahdollista vuosittain järjestettävässä liittokokouksessa. Kokouksen yhteydessä SAMOKille valitaan 5-9 henkilöä liittohallitukseen, jonka tehtävä on toteuttaa liiton strategiaa ja toimintasuunnitelmaa yhdessä työntekijöiden kanssa.

Hallituksen toimikausi alkaa vuosittain 1.1. ja päättyy 31.12. ja sen työskentely tapahtuu ensisijaisesti liiton toimistolla Helsingissä.

Miksi valtakunnalliseen edunvalvontajärjestöön kannattaa hakea?

  • Pääset edistämään ammattikorkeakouluopiskelijoiden asiaa valtakunnallisella tasolla.
  • Opit varmasti uutta edunvalvonnasta ja järjestötoiminnasta ja voit syventää aiemmin oppimaasi.
  • Saat itsellesi kattavan työelämäverkoston ja hyödyllisiä työelämätaitoja.
  • Pääset kartuttamaan kokemusta kansainvälisestä yhteistyöstä ja edunvalvonnasta.
  • Saat tueksesi oman työntekijäparin, jonka kanssa hommia tehdään.

Alla olevassa tiiviissä oppaassa on kerrottu, mitä Suomen opiskelijakuntien liitto – SAMOK tekee, millaisia luottamustehtäviä liiton hallituksessa on tarjolla ja kuinka voit hakea niihin. Tervetuloa mukaan!

Vuosi SAMOKissa oli hauska, kiireinen, välillä stressaava, aina opettava ja täynnä seikkailuja!

SAMOKista voi saada myös itselleen todella paljon: verkostoja, kokemuksia, osaamista ja tietenkin ystäviä. Suosittelen SAMOKiin hakemista kaikille, jotka haluavat oppia yhteiskunnallisesta toiminnasta, kasvattaa verkostojaan, oppia johtamista, tiimityöskentelyä ja vaikuttamista. Oma aikani SAMOKissa vaikutti merkittävästi oman urani suuntaan, ja tänä päivänä olen iloinen, että vastasin aikoinani kyllä opiskelijatoiminnalle!


SAMOK-alumni 2015

SAMOKiin hakeminen oli minulle pitkällisen pohdinnan tulos, ja osoittautui yhdeksi parhaimmista päätöksistä.
Erityisesti pääsin syventämään poliittista osaamista ja kehittymään esiintyjänä sekä asiantuntijana. Välillä kyllä väsytti pirusti, mutta tästäkin huolimatta vuosi hallituksessa antoi uskoa omiin kykyihin, ja auttoi nykyisen työpaikan saamisessa. Loppujen lopuksi parasta on hallituksesta saadut ystävät, joiden kanssa voi edelleen heittää läppää ja puida yhteiskunnan menoa.


SAMOK-alumni 2017

Kirjoita tähän hakusana ja paina enteriä