Mikä on sun ratkaisu?

Me tarvitsemme konsensuksen siitä, että kestäviä ratkaisuja ei saada aikaan heikentämällä nuorten mahdollisuuksia tulla toimeen, kouluttautua ja ylipäänsä elää tällä planeetalla. Ennen kaikkea me tarvitsemme päättäjiä, jotka ajattelevat yhtä vaalikautta pidemmälle.

Nämä ovat suurten teemojen vaalit. SYL:n ja SAMOKin yhteiset kärjet ovat korkeakoulutuksen rahoitus ja koulutuksen kehittäminen sekä opiskelijoiden toimeentulo.

Vaalikampanjamme pureutuu vaalien alla opiskelijalle tärkeisiin teemoihin innostavasti ja positiivisesti, mutta samalla päättäjiä varmalla otteella haastaa ja herättää. Me haluamme nähdä ratkaisuja ja tulla kuulluiksi. Siksi kysymmekin kampanjan kautta päättäjiltä: Mikä on sun ratkaisu?

Tahdomme tuoda päättäjien tietoon opiskelijoiden epäoikeudenmukaisen tilanteen: ei ole reilua, että yksi ihmisryhmä pakotetaan elämään köyhyysrajalla lukukaudesta toiseen. Näin ollen sanomme päättäjille: sinä ratkaiset, milloin minä valmistun.

Korkeakoulutus takaa kaikille paremman tulevaisuuden ja siksi siihen on panostettava. Kysymme: Millä keinoin ja kuinka paljon koulutukseen aiotaan panostaa seuraavalla hallituskaudella?

Lisäksi kampanja tuo esiin ilmaston sukupolvikysymyksenä. Ilmastonmuutoksen vastaiseen taisteluun on liityttävä nyt. Kampanja haastaa pohtimaan, mitkä ovat ratkaisut ilmastonmuutoksen pysäyttämiseen.

Meillä on vahva usko tulevaisuuteen, sillä me olemme tekemässä sitä ja me teemme sen yhdessä. Me olemme ratkaisu.

Kampanjasivuston löydät osoitteesta www.koulutustaprkl.fi 

Start typing and press Enter to search