PEETU LUIRO

7

Lue myös Peetun blogiteksti, joka löytyy tästä linkistä.

Peetu Luiro on ehdokas SAMOKin hallitukseen vuodelle 2023.

Peetu on Jyväskylän ammattikorkeakoulun opiskelijakunta JAMKOsta, jossa on tänä vuonna toiminut edustajiston puheenjohtajana.

SAMOKin hallituksessa vastuualueet ja niiden yhdistelmät vaihtelevat vuosittain. Mitkä vastuualueet kiinnostavat sinua ensisijaisesti? Entä toissijaisesti?

”Kansainvälisyys ja vaikuttaminen. Näen päivittäin tarpeen kansainväliselle opiskelijakunnalle, jota SAMOK voi edistää. Omaan kokemusta poliittisesta toiminnasta, joka auttaa vaikuttamisessa.”

Millaisia verkostoja sinulla on ja millainen verkostoituja olet?

”Puoluepoliittiset organisaatiot, yhteiskunnallisesti vaikuttavat järjestöt. Olen tyyppi, joka tuntee tyypin, joka tuntee tyypin. Tai välillä se tyyppi, joka tunnetaan tyyppinä, jonka joku tuntee.”

Millaista poliittista vaikuttamiskokemusta sinulla on? 

”Vaalikokemusta kunta- ja aluevaaleista ehdokkaana, Edarivaaleista ja srk vaaleista listan organisoijana. Lobbaamisen saralla päättäjien kanssa keskustelusta ja oman taustayhteisön asioiden esiintuomisesta.”

Millaista johtamiskokemusta sinulla on ja millainen johtaja pyrit olemaan? 

”Edustajiston PJ, OY:n PJ, Nuorisovaltuuston varaPJ, ry:n varaPJ. Johtajatyyppinä olen vahvasti hallinnollinen johtaja, en operatiivinen.”

Miksi sinun pitäisi tulla valituksi SAMOKin hallitukseen?

”SAMOK saa minusta tekijän joka ehtymättömällä työmoraalillaan ja tinkimättömillä arvoillaan tuo määrätietoista otetta tekemiseen. Olen luotettava ja turvallinen työkaveri.”

Mitä muuta haluaisit kertoa?

”Olen myös KOAS:in hallituksen jäsen ja Jyväskylän opiskelijoiden palvelut Oy:n puheenjohtaja JAMKOn kautta.”

”Kolme pointtia: Kansainvälisyys, Tasa-arvo ja Poliittinen asiaosaaminen. Haluan olla rakentamassa kansainvälisempää SAMOKia, joka edistää toiminnassaan tasa-arvoa ja toimii poliittisesti uskottavana järjestönä. SAMOKiin tarvitaan tekijöitä, joilla on vahvoja näkemyksiä opiskelijoiden asemasta ja laajaa poliittista tietotaitoa viemään niitä eteenpäin.”

Kirjoita tähän hakusana ja paina enteriä