MILLA RÄTY

nimeton-suunn.malli-4

Milla Räty on ehdokas SAMOKin hallitukseen vuodelle 2023.

Milla on Hämeen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta HAMKOsta, jossa on tänä vuonna toiminut edustajiston puheenjohtajana.

SAMOKin hallituksessa vastuualueet ja niiden yhdistelmät vaihtelevat vuosittain. Mitkä vastuualueet kiinnostavat sinua ensisijaisesti? Entä toissijaisesti?

”Kansainvälinen opiskelijapolitiikka aivan ehdottomasti. Olen ollut mukana viimeiset kaksi vuotta RUN-EU allianssissa, ja sitä kautta päässyt osanani kehittämään tulevaisuuden korkeakouluja. Koen, että minulla on tällä saralla paljon annettavaa ja yhteyksiä ympäri Eurooppaa. ”

Millaisia verkostoja sinulla on ja millainen verkostoituja olet?

”Tällä hetkellä suurin osa verkostoistani on tullut RUN-EUn kautta yhteistyökorkeakouluihin Euroopassa. Tätä kautta myös laajemmin verkostot EUC ja ESA akselilla. Aiempi pestini Ammattikorkeakoulujen rehtorineuvosto ARENE ry.:n viestinnässä toi tutuksi myös sen puolen. Ja avioliiton kautta sukua sekä Allianssin että OKMn riveissä, joten korkeakoulukenttä ja -politiikka sitä myöten tuttuja.”

Millaista poliittista vaikuttamiskokemusta sinulla on? 

”En omaa suoranaista poliittista vaikuttamiskokemusta, mutta lähipiiriini kuuluu useampikin kunnallisvaaliehdokas, joiden kautta olen nähnyt sitä puolta. Itse olen aina kokenut, että korkeakoulupolitiikka on enemmän lähellä omaa tekemistäni ja nautinkin ARENEssa työskentelystä kovasti. Pyrin vaikuttamaan asioihin perehtymällä niihin ja perustelemalla tietopohjaisesti. Kaikenlaisen nippelitiedon hankinta ja muistaminen onkin ns. supervoimani. Mikäli puhutaan asiasta, jonka koen omaksi alueekseni rohkeutta ei puutu. .”

Millaista johtamiskokemusta sinulla on ja millainen johtaja pyrit olemaan? 

”Olen tämän vuoden toiminut opiskelijakuntani edustajiston puheenjohtajana. Ja olen myös RUN-EUn opiskelijaedustajiston puheenjohtaja koulussamme. Tätä ennen toimin pitkään valmentajana ja kouluttajana finanssialalla, jossa työni oli olla esimiehen tukena päivittäisjohtamisessa. Pyrin pitämään langat käsissä ja hahmotankin nopeasti laajojakin kokonaisuuksia. Olen saanut kiitosta rauhallisesta ja käytännönläheisestä johtamistyylistäni. Yleensä johdan esimerkin kautta, jolloin tekijäkin ymmärtää, ettei ole mitään pelättävää – olemme kaikki ihmisiä. Pyrin aina saamaan jokaisesta ihmisestä ne parhaat puolet esiin ja olenkin saanut aiemmissa tehtävissäni kiitosta siitä, että näen ihmisen ihmisenä. ”

Miksi sinun pitäisi tulla valituksi SAMOKin hallitukseen?

”Kuten aiemminkin mainitsin, korkeakoulupolitiikka on aina ollut lähellä sydäntäni. Koen, että osana SAMOKin hallitusta pääsen todellakin vaikuttamaan asioihin opiskelijalähtöisesti. Samalla saan olla mukana kehittämässä tulevaisuuden korkeakoulukenttää vieläkin paremmaksi. Kansainvälisyys ja kansainvälistyminen ovat varmasti tulevaisuuden teemoja vielä pitkään ja koen, että minulla on paljon annettavaa sillä saralla. ”

Mitä muuta haluaisit kertoa?

”Minulla on liiketalouden tradenomin tutkinto ja opiskelen nyt konetekniikan insinööriksi kolmatta vuotta. Vapaa-ajalla olen ollut mukana nuorkauppakamarin toiminnassa ja ollut siellä toteuttamassa mm. Pä1vä johtajana -projektia, projektipäällikkönä. Minulle on tärkeää, että asioita kehitetään eteenpäin ja parasta onkin päästä itse osaksi sitä innovointia sekä kehittämistä. ”

Kirjoita tähän hakusana ja paina enteriä