JOONAS SOUKKIO

6

Lue myös Joonaksen blogiteksti, joka löytyy tästä linkistä.

Joonas Soukkio on ehdokas SAMOKin puheenjohtajaksi vuodelle 2023.

Joonas on Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta TAMKOsta, jossa on tämän vuoden toiminut hallituksen puheenjohtajana.

Myös puheenjohtajiston kesken vastuualueita jaetaan vuodesta riippuen eri tavoin. Mitkä asiat sinua kiinnostaisivat erityisesti puheenjohtajiston vastuualueelta?

”Kaksi erityisen kiinnostavaa painopistettä itselleni ovat vaikuttaminen ja vaalit. Näiden lisäksi erilaiset kokonaisuudet kansainvälisyyteen ja sosiaalipolitiikkaan liittyen kiinnostavat.”

Millaisia verkostoja sinulla on ja millainen verkostoituja olet?

”Minulta löytyy laajat verkostot poliittisiin puolueisiin ja paljon tuttuja ihmisiä löytyy myös erilaisista kansalaisjärjestöistä ja ammattiliitoista. Verkostoituminen tulee minulta luonnostaan ja olen sosiaalinen ihminen. Verkostoissa laatu on aina tärkeämpää kuin määrä.”

Millaista poliittista vaikuttamiskokemusta sinulla on? 

”Parhaimmat lobbauskokemukset tulevat viime vuoden kuntavaaleista ja tänä vuonna tehdystä vaikuttamistyöstä. Tapasimme kuntavaalien alla Tampereen pormestariehdokkaita sekä puolueita ja saimme hyvin opiskelijaliikkeen kantoja lobattua Tampereen pormestariohjelmaan ja erilaisiin toimenpanosuunnitelmiin.”

Millaista johtamiskokemusta sinulla on ja millainen johtaja pyrit olemaan? 

”Minulta löytyy paljon johtamiskokemusta ja sitä on kertynyt järjestötoiminnasta sekä opintojen kautta. Johtajana olen rento ja haluan antaa paljon vapauksia omille hallituslaisilleni. Toiminnan täytyy kuitenkin sujua ja haluan pitää langat ja strategisen otteen itselläni. Ongelmiin puutun heti.”

Miksi sinun pitäisi tulla valituksi SAMOKin hallitukseen?

”Olen energinen, sosiaalinen ja paljon järjestökokemusta kerryttänyt johtaja, jolta löytyy tulista paloa puolustaa opiskelijoita ja taitoa viedä SAMOKia kohti eduskuntavaaleja.”

Mitä muuta haluaisit kertoa?

”Olen 25-vuotias 4. vuoden liiketalouden opiskelija Tampereen ammattikorkeakoulusta. Minulta löytyy 9 vuoden kokemus kaikenlaisesta järjestötoiminnasta ja haluan päästä antamaan osaamistani SAMOKille.”

”Vuonna 2023 SAMOK tarvitsee puheenjohtajan, jolta löytyy poliittisia verkostoja ja halua puolustaa opiskelijoita eduskuntavaalien alla. Eduskuntavaalivaikuttamisen lisäksi haluan luoda SAMOKista vielä tiiviimmän ja mukaansa ottavamman yhteisön, johon opiskelijakuntien on helppoa tulla mukaan. SAMOKin toimijoiden on kierrettävä opiskelijakuntia ahkerammin ja oltava enemmän yhteydessä heihin.”

Kirjoita tähän hakusana ja paina enteriä