HALLA KOKKONEN

nimeton-suunn.malli-3

LUE MYÖS HALLAN EHDOKASBLOGI, JOKA LÖYTYY TÄSTÄ LINKISTÄ

Halla Kokkonen on ehdokas SAMOKin hallitukseen vuodelle 2023.

Halla on Diakonia-ammattikorkeakoulun opiskelijakunta O´Diakosta, jossa on tänä vuonna toiminut hallituksen puheenjohtajana.

SAMOKin hallituksessa vastuualueet ja niiden yhdistelmät vaihtelevat vuosittain. Mitkä vastuualueet kiinnostavat sinua ensisijaisesti? Entä toissijaisesti?

”Minua kiinnostavat eniten koulutus- ja sosiaalipolitiikka, tuossa järjestyksessä. Koulutuspolitiikkaa kohtaan kiinnostukseni on herännyt kuluneen vuoden aikana, erityisesti Diakin osakeyhtiön hallituksessa vaikuttamisen myötä. Koulutustaustani vuoksi olen profiloitunut sosiaalipolitiikkaan jo vuosien ajan ja erityisesti kuluneen kahden vuoden aikana olen perehtynyt aiheeseen laajasti nimenomaan AMK-opiskelijoiden näkökulmasta.”

Millaisia verkostoja sinulla on ja millainen verkostoituja olet?

”Olen verkostoitunut erityisesti ammattiliittojen ja työelämän suuntaan. Verkostoni ovat laajat ja tuttavapiiristäni löytyy ihmisiä joiden kautta on helppo vaikuttaa. Verkostoitujana olen luonteva ja jään ihmisille helposti mieleen. Uusien ihmisten tapaaminen on minulle mielekästä.”

Millaista poliittista vaikuttamiskokemusta sinulla on? 

”Olen ollut mukana vaikuttamassa erityisesti sote-alan kriisin tiimoilta eri verkostoissa. Lisäksi olen vaikuttanut aktiivisesti korkeakoulumme toimintatapoihin ja koulutukseen, sekä osallistunut erilaisiin keskustelupaneeleihin, ministeriötapaamisiin ja ollut opiskelijoiden äänenä aina kun mahdollista.”

Millaista johtamiskokemusta sinulla on ja millainen johtaja pyrit olemaan? 

”Olen toiminut opiskelijakunnan hallituksen puheenjohtajana kuluneen vuoden ja minulla on esihenkilökokemusta myös työelämästä. Olen johtajana inhimillinen ja varmistan, että kaikkien ääni tulisi kuuluviin, samalla kuitenkin varmistaen, että asiat hoituvat ja työt jakautuvat tasapuolisesti.”

Miksi sinun pitäisi tulla valituksi SAMOKin hallitukseen?

”Olen henkilö, joka uskaltaa pitää ääntä erilaisista asioista ja haalin tietoa. Jos olen jostain asiasta epävarma, käytän mielelläni aikaa aiheeseen perehtymiseen. Olen osaava ja minulla on vahva motivaatio vaikuttaa AMK- opiskelijoiden asemaan, erityisesti eduskuntavaalivuonna.”

Mitä muuta haluaisit kertoa?

”Toimin lisäksi Diakin osakeyhtiön hallituksen jäsenenä ja teen töitä järjestökentällä nuorten aikuisten parissa. ”

Kirjoita tähän hakusana ja paina enteriä