0
Miikka Lönnqvist

Miikka Lönnqvist aloittaa tehtävässään 1.8.2017

Miikka Lönnqvist har valts till Finlands studerandekårers förbund – SAMOKs ny verksamhetschef. Lönnqvist har bland annat arbetat som generalsekreterare för Socialdemokratisk ungdom, vikarierande verksamhetschef för Unga Örnars Centralförbund NKK samt kommunfullmäktige och ledamot i kommunstyrelsen i Hollola.

I verksamhetschefens huvudsakliga uppgifter ingår att arbeta som chef för SAMOKs sju anställda samt att ansvara för förbundets ekonomi och administration.

“Miikka övertygade oss särskilt med sin administrativa kompetens men också med sin förståelse av samhälleligt påverkansarbete och verksamheten i en nationell organisation”, berättar ordförande Anni Koivisto. “Vi väntar ivrigt på att Miikka blir en av oss!”

“Det är väldigt fint att få arbeta för yrkeshögskolestuderande tillsammans med SAMOKs kompetenta och sakkunniga team”, säger den nyvalda verksamhetschefen entusiastiskt. “Just nu behöver den finländska utbildningspolitiken och studerande stark intressebevakning. Som verksamhetschef har jag såväl glädjen som ett stort ansvar att se till att SAMOKs administration och organisation stöder detta viktiga arbete på bästa möjliga sätt”, fortsätter Lönnqvist.

Lönnqvist tillträder posten den 1 augusti 2017. Vi vill önska Miikka hjärtligt välkommen till SAMOK!

Mer information:
Max Laihonen, styrelsens vice ordförande, tfn 050 389 1001, max.laihonen@samok.fi
Miikka Lönnqvist, SAMOKs verksamhetschef från och med 1.8.2017, miikka.lonnqvist@samok.fi