0

YTHS-vihdoin
Suomen opiskelijakuntien liitto - SAMOK ry kiittää maan hallitusta linjauksesta laajentaa Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön (YTHS) palvelut myös ammattikorkeakouluopiskelijoille!

Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön (YTHS) palvelut laajennetaan vihdoin koskemaan myös AMK-opiskelijoita. Aiemmin YTHS:n palveluista ovat päässeet nauttimaan vain yliopisto-opiskelijat, ja AMK-opiskelijat ovat olleet kunnan järjestämän opiskeluterveydenhuollon piirissä. Onkin äärimmäisen hienoa, että opiskeluterveydenhuolto ja ennaltaehkäisevä terveydenhuolto nähdään säilyttämisen ja panostamisen arvoisina.

Ammattikorkeakouluopiskelijoiden opiskeluterveydenhuolto on jo pitkään ollut pirstaloitunutta, aliresursoitua ja tehotonta. Tämä näkyy ammattikorkeakouluopiskelijoilla yliopisto-opiskelijoita heikompina tuloksina Korkeakouluopiskelijoiden terveystutkimuksessa.

“Muutaman vuoden takaisen YTHS:n AMK-kokeilun loppuraportissa todettiin, että YTHS soveltuu mainiosti myös ammattikorkeakouluopiskelijoille. Vihdoinkin nämä hyväksi havaitut palvelut saadaan kaikille korkeakouluopiskelijoille. Tämä on meille paras mahdollinen joululahja!”, iloitsee SAMOKin varapuheenjohtaja ja opiskeluterveydenhuoltovaikuttamisesta vastannut Sonja Raitamäki.

“Kattava opiskeluterveydenhuolto tukee opiskelua ja antaa valmistuneelle hyvät edellytykset työelämään. Linjaus on merkittävä saavutus koko ammattikorkeakouluopiskelijaliikkeelle”, hehkuttaa liiton puheenjohtaja Jemi Heinilä.

SAMOKin ja Suomen ylioppilaskuntien liiton (SYL) tavoitteena on ollut jo vuosien ajan laajentaa YTHS myös AMK-opiskelijoille. Kiitämme sisarjärjestöämme yhteisestä vaikuttamistyöstä, joka kantaa vihdoin hedelmää!
Lisätietoja:
Sonja Raitamäki, SAMOKin varapuheenjohtaja, sonja.raitamaki@samok.fi, p. 050 389 1001

Devmyresume is composed of professional resume writers, editors, researchers, and consultants dedicated to providing only quality service. It is a trusted resume writing service provider not only in the United States, but also in other countries.